Idén többen haltak meg szelfizés közben, mint cápatámadásban

MTI Sajtóadatbank, 2015. szeptember 23. 15:27

Többen vesztették életüket idén szelfizés közben, mint cápatámadásban: 12 embernek okozta halálát a fotóönarckép-készítés, míg csupán nyolc embert marcangolt halálra a tengeri ragadozó a Mashable amerikai hírportál összesítése szerint.

Legutóbb egy 66 éves japán turista meghalt, és útitársa megsérült, mert leestek a lépcsőkről, amikor szelfit akartak készíteni az indiai Tádzs-Mahalnál. Idén négy turista halálát okozta lezuhanás önfotózás közben. A szelfizés közbeni második leggyakoribb halálok az volt, hogy a felvételkészítőjét vagy elütött vonat vagy szelfizés közben akart felszállni mozgó járműre.
 

Szeptember elején lelőtte magát egy 19 éves amerikai férfi, aki egy töltetlennek hitt talált pisztollyal készített magáról fotókat. Moszkvában is fejbe lőtte magát egy lány fegyverrel való szelfizés közben, de ő túlélte a balesetet.

 


 

Oroszországban, az Ural-hegységben júniusban két férfi halt meg, mert szelfizés közben felrobbant a kezükben egy kibiztosított kézigránát, júliusban egy 21 éves egyetemista lány az egyik moszkvai hídon szelfizve zuhant a mélybe és halt szörnyet.
 

Tavasszal egy orosz kamasz a vasúti sínek között akart fényképet készíteni magáról, de a lába beakadt az áramelosztóba, majd az áramütés miatt lezuhant a hídról, és a kórházban belehalt a sérüléseibe. Egy Moszkva környéki fiú egy magasfeszültségű távvezetékbe kapaszkodva szenvedett halálos áramütést szelfizés közben.
 

Az orosz belügyminisztérium júniusban a szelfizés veszélyeire figyelmeztető kampányba kezdett az egyre vakmerőbb helyszíneken készült, több esetben halálos balesetekhez vezető fényképek miatt.
 

Az Egyesült Államokban kénytelenek voltak nemzeti parkokat bezárni, mivel a látogatók medvékkel akartak önarcképet készíteni, Spanyolországban a bikafuttatásokon tiltották be a szelfizést.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05