Nighthawk X6 R8000: szuper játékélmény, dögös router

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 23. 16:19

A Nighthawk X6 R8000 Gigabit Router a NETGEAR háromfrekvenciás 802.11ac vezeték nélküli útválasztója, amely a termékcsalád előző modelljénél is kettővel több, összesen hat antennát, valamint kétmagos fő- és három tehermentesítő processzort kapott, a HD felbontású videót kevesebb gyorsítótárazás mellett nagyobb képélességben továbbító architektúrára épül.

Minden eddiginél pazarabb élményt ígér az online játékok kedvelőinek a NETGEAR  3,2 Gbps-os Wi-Fi routere, amelyben azok is kimagasló képességű hálózati eszközre találnak, akik lenyűgöző minőségben szeretnék élvezni a videókat vezeték nélküli hálózatukban, vagy nagyméretű médiafájlokkal dolgoznak otthoni irodájukban.

 



Tartalomtárolásra is

A nagy sávszélesség mellett a Nighthawk X6 mindehhez rugalmas lehetőségeket kínál a tartalomtárolás tekintetében is. Az útválasztó egy-egy USB 2.0 és 3.0, valamint öt darab (1 WAN és 4 LAN) Gigabit Ethernet portot kapott hálózati tárolóeszköz, médiaszerver csatlakoztatásához. A NETGEAR útválasztójához tartozó, ingyenes ReadySHARE Vault alkalmazással a Windows PC-n tárolt fájlok, fotók, videók és zenék biztonsági mentését is automatikussá tehetik a felhasználók.

Bárhonnét lejátszhatók a médiafájlok a Nighthawk X6-hoz csatlakozó tárolóeszközről a MyMedia alkalmazással, beleértve a DLNA (Digital Living Network Alliance) ajánlásai között szereplő szabványokat támogató tévékészülékeket és zenelejátszókat, valamint az Apple AirPlay-képes, iOS-alapú eszközöket. A NETGEAR Genie felügyeleti szoftver személyi műszerfaláról egyébként – ahol a MyMedia alkalmazás is elérhető – a Windows és Mac OS alapú számítógépektől kezdve az Android és iOS alapú okostelefonokig és tabletekig maga az otthoni hálózat is könnyen telepíthető, felügyelhető, monitorozható és javítható. A Nighthawk X6 többek között a virtuális magánhálózatokat, SPI és NAT tűzfalakat is támogatja a tartalmak biztonságos eléréséhez és védelméhez, továbbá lehetővé teszi a gyermekek és a vendégek hálózati hozzáférésének szabályozását is.

Három frekvencián az eddigi legnagyobb, összesen 3,2 Gbps-os WiFi hálózati sávszélességet kínálja a Nighthawk X6 – kétszer 1300 Mbps-ot az 5,0 GHz-es frekvencián és további 600 Mbps-ot a 2,4 GHz-es tartományban. Beamforming+ technológiájával az útválasztó a vezeték nélküli hálózatra csatlakozó eszközökre fókuszáltan továbbítja a jeleket.

 

 

NETGEAR Nighthawk X6 műszaki paraméterei
 

  •  3,2 Gbps hálózati sebesség
  • Beamforming+ technológia
  • Dynamic QoS kapcsolatoptimalizálás
  • 6 db nagy teljesítményű antenna
  • 1 GHz kétmagos főprocesszor és három tehermentesítő processzor


Fontossági sorrend

Egyedülálló Dynamic QoS technológiájának köszönhetően, amely különbséget tesz a játékkonzolok és smart TV-k, a PC-k és okostelefonok, a játékok és a videófolyamok, a fájlátvitel és a böngészés között, az útválasztó eszköz- és alkalmazás-specifikus módon biztosítja a mindenkor kiváló szolgáltatásminőséget. A Nighthawk X6 ugyanis felállítja a fontossági sorrendet, így minden eszköznek, alkalmazásnak mindig a megfelelő hálózati sávszélességet adja, és az ehhez szükséges adatbázisát a felhőből folyamatosan frissíti. Az intelligens funkció az online játékok és a HD videók streamelését teljesen zökkenőmentes élménnyé teszi, amely a legigényesebb felhasználókat is elkápráztatja.

 

NETGEAR Nighthawk X6 szoftverek:
 

  • ReadySHARE Vault biztonsági mentéshez
  • MyMedia videók és zenék streameléséhez

 

Részletesebben is megismerheti a NETGEAR gyors és okos Nighthawk X6 WiFi routerének képességeit, ha ellátogat a www.NETGEAR.com/r8000  weboldalra, vagy megtekinti a www.NETGEAR.com/X6tour  címen elérhető videót.

Kulcsszavak: játék router NetGear

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09