Őszi Állásbörze: a kulcs a szakmai gyakorlat és a tudatosan épített kapcsolati háló

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 28. 09:22

Szeptember 30-án az SZTE Karrier Iroda ismét vendégül látja az egyetem nyitott pozíciókat kínáló vállalati partnereit Őszi Állásbörzéjén. A régió legnagyobb munkaerő-piaci eseménye számos nívós céget csábít a Tanulmányi és Információs Központba, és bár a rendezvény fókuszában ezúttal a szakmai gyakorlatok kérdésköre lesz, a frissdiplomások és a tapasztaltabb alumnusok is megtalálják számításukat a standok között. A felkészülésben a Karrier Iroda előadásai és tanácsadói segítenek, aki pedig kénytelen kihagyni az egész napos rendezvényt, a börzét követő napokban virtuálisan is meglátogathatja a kiállítók standjait és felveheti a kapcsolatot az érdeklődését felkeltő munkaadókkal.

2015. szeptember 30-án ismét megnyitja kapuit a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.  A XI. Őszi Állásbörzére idén is több mint 50 kiállító érkezik: helyi, regionális és országos cégek, munkaerő-közvetítők és civil szervezetek is várják a hallgatókat, frissdiplomásokat és a tapasztaltabb szakembereket. Az Állásbörze vendége lesz többek között a Bonafarm Csoport, az ExxonMobil és a Morgan Stanley, de a jelentkezők leadhatják önéletrajzukat a kecskeméti Mercedes gyár, az EPAM vagy az NNG Kft. képviselőinek is. A továbbtanulni vágyók az SZTE Mesterképzések standjánál tájékozódhatnak lehetőségeikről, a rendezvény kísérőprogramjai között ismét várja a nagy sikerű sminktanácsadás és CV-fotózás a tökéletes önéletrajzra vágyókat.

Mit, hol, mennyiért?

Az Állásbörze Felkészítő Napok programjai próbainterjúkkal, egyéni tanácsadásokkal nyújtanak segítséget az állásvadászathoz, a rendezvény napján pedig mélyebben megismerhetik az érdeklődők a munkaadók által alkalmazott kiválasztási módszereket, megtudhatják, milyen bérekre számíthatnak az egyes régiókban és szakterületeken, emellett szakértők avatják be a hallgatóságot az ütős LinkedIn profil és a hatékony kapcsolatépítés titkaiba.  A börze kiállítói interaktív workshop keretében osztják meg a látogatókkal, milyen számukra az ideális jelölt és milyen módszerekkel választják ki jövendőbeli kollégáikat. Az Állásbörze és az aznapi kísérőelőadások bárki számára regisztráció nélkül látogathatók.

Fókuszban a szakmai gyakorlat

A rendezvényt kísérő programok között a szervezők speciális, interaktív előadást szentelnek a szakmai gyakorlatok kérdéskörének, érintve a tudatos választás és az első kapcsolatfelvétel fontosságát, de a munkaügyi, jogi tudnivalókról is hallhatnak érdekességeket a jövőbeli gyakornokok.

Emellett szeptember utolsó napján a Tanulmányi és Információs Központ helyet ad a Szakmai Gyakorlati Helyek Börzéje kapszularendezvénynek is, mely közvetlenül a börze helyszínén valósul meg. Az eseményen a Karrier Iroda 10 partnerének biztosít ingyenes megjelenési lehetőséget az esemény napjára. Olyan cégek, civil szervezetek, szövetkezetek várják pultjaiknál az érdeklődőket, melyek releváns, szakmai fejlődést kínáló gyakorlati tapasztalatot – kifejezetten gyakornoki pozíciókat és programokat - kínálnak a hallgatók számára.

Aki lemarad, nem marad ki

Azért, hogy a kapcsolatépítés ne csak a rendezvény napjára korlátozódjon, az Őszi Állásbörzét követő napokban a Karrier Iroda honlapján minden látogató számára elérhető lesz az esemény virtuális térképe, ahol az érdeklődők és a Börzét kihagyni kénytelen hallgatók, pályakezdők és diplomások is tájékozódhatnak a résztvevőkről, megtekinthetik egyedi standjaikat, illetve információkat találhatnak az általuk kínált pozíciókról. Ennek köszönhetően a számukra szimpatikus munkaadókkal az esemény után is felvehetik a kapcsolatot az új felület segítségével.
 

Kulcsszavak: állásközvetítés

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09