Nemzetközi médiakonferenciát tart a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az NMHH támogatásával

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 29. 10:38

A közösségi médiaműveltség interdiszciplináris megközelítése lesz a fő témája a Nemzetközi Médiakonferenciának, amelyet nyolcadik alkalommal, szeptember 29. és október 1. között tartanak Balatonalmádiban. A konferencia lehetőséget ad a szakembereknek arra, hogy megvitassák, hogyan befolyásolják a gyermekek és fiatalok fejlődését az elektronikus és a nyomtatott médiumok, a számítógépes játékok, valamint a mobiltelefonok. 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közös szervezésében valósul meg a soron következő nemzetközi médiakonferencia Balatonalmádiban.

 

„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" címmel megrendezett idei konferencián közel kétszáz, a médiában, illetve a gyermekvédelem területén dolgozó szakember előadása szerepel a programban. A témákat a plenáris ülések mellett három szekcióban is feldolgozzák. Ezek a médiatartalmak oktatás-fejlesztés-játék területeit, a felhasználókat, illetve az intézményeket állítják középpontba. 

 

A rendezvényt Aranyosné dr. Börcs Janka, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgatója nyitja majd meg, a levezető elnök Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke lesz. Az előadók között szerepel többek között Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, aki a szupermost világáról fog beszélni, Tari Annamária pszichológus, aki azt járja körbe, változik-e a tudás megítélése a digitális generációknál, valamint Gedei Norbert, a Blikk főszerkesztő-helyettese, aki a bulvárlapok szerepét mutatja be a gyermekek védelme témájában. A részletes program a gyermekmento.hu oldalon olvasható. A konferencia anyagát a szervezők könyv formájában is kiadják, melyben az eseményen elhangzott előadások és kutatási anyagok olvashatók majd. 
 

Az NMHH nyolc előadóval képviselteti magát a konferencián: Koltay András Médiatanács-tag a médiajogi gyermekvédelem jövőjéről, Vass Ágnes Médiatanács-tag a valóságshow médiajogi vonatkozásairól ad elő, Kastory Edina média- és hírközlési biztos a médiaerőszak jellemzőiről és az ellene való védekezési módokról, Takách-Batta Zsuzsanna kommunikációs igazgató a média által formált énképről beszél majd. Baranyai Eszter műsorelemző a tinik tévénézési szokásairól, Bakonyi Eszter piackutató a gyerekek netezési attitűdjeiről, Puhl Gábor műsorelemző a tévénézés szülői felügyeletének elterjedtségéről, Sipos Edina pedagógiai konzulens az NMHH Bűvösvölgy központjának elmúlt másfél évében elért eredményeiről nyújt körképet.
 

Az NMHH évek óta kiemelt területként tekint a gyermekvédelem ügyére, többek között üzemelteti az Internet Hotline szolgáltatást, működteti a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központot, médiaoktató-csomagot ad ki pedagógusok, szülők részére, kisfilmekkel népszerűsíti a médiatudatosságot, szűrőszoftver érhető el a hatósági honlapról és mindezek jegyében támogatja a mostani szakmai konferenciát is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05