Néhány nap és Hacktivity

forrás: Prím Online, 2015. október 5. 11:08

Már csak néhány nap, és kezdetét veszi Közép-Kelet Európa Független IT Biztonsági Fesztiválja. Az előadások, workshopok mellett kötetlen programok, több játék, valamint egy új szekció is vár titeket idén.

Tizenkettedik alkalommal gyűlnek össze az etikus hacker szakma nagyágyúi a Hacktivityn. Már csak párat kell aludni, és kezdetét veszi a két napos hackerfesztivál.

 

A konferencia idei keynote speakere, Felix Lindner meglepetés előadással készül a hallgatóságnak. Egy hacker szemszögét mutatja be, amely úgy véli, kiindulópontként szolgálhat majd arra vonatkozóan, hogyan reflektáljunk arra, ami jelenleg körülöttünk zajlik a világban.

 

Érkeznek az OWASP-előadók is, akik az előadások mellett workshopokkal is készülnek a hallgatóságnak. Az Open Web Application Security Project (OWASP) egy nyílt, független, non-profit nemzetközi szervezet, ami a biztonságtudatos szoftver- és alkalmazásfejlesztés népszerűsítését tűzte ki céljául. Előadásaik egy részét meglepetésnek szánják, de azt már elárulták, hogy a szombati workshopokon az alkalmazásfejlesztések biztonságának (AppSec) jövője kerül majd fókuszba kerekasztal-beszélgetés formájában. 

 

Vinkovits Márk előadása során a résztvevők a gyakorlatban is láthatják majd, hogyan lehet az alkalmazás- és szoftverfejlesztések sérülékenységi pontjait modellezni (threat modeling). Egy kártyajáték segítségével mutatja majd be, hogy hogyan kell threat modelinget végrehajtani. Mészáros Attila pedig a tesztelés területét veszi górcső alá, ahol megtudhatjuk, milyen szöget zár be egymással a funkcionális és a biztonsági tesztelés. Bizony hamar kiderül, hogy nem is teljesen párhuzamos területekről van szó.

 

Ezúttal három játék is helyet kap a konferencián, melyek többféle tudásszinten kínálnak feladatokat, értékes nyereményekért. Bizonyíthatjátok rátermettségeteket az informatikai biztonság legfőbb területein, tesztelhettek egy témába vágó feladatokkal teletűzdelt oktatási platformot, vagy éppen hackerek bőrébe bújva menthetitek meg a világot.

 

A gyerekek számára is lesz program ebben az évben, akik 18 alatt ingyenesen látogathatják a rendezvényt. A tavaly bevezetett szombati gyereksarok mellett idén a Logiscool is jelen lesz az eseményen, és a nagyobbaknak programozható Lego robottal, valamint külön kurzusokkal készülnek: ennek keretében a fiatalabb korosztály, egy képzett oktató koordinálásával megalkothatja első saját számítógépes játékát is.

 

Ha pedig oktatás, akkor a digitális érettség, IT oktatás területe mellett sem mehetünk el szó nélkül.  Az esemény kizárólagos gyémántfokozatú támogatója immár ötödik éve a Deloitte kiberbiztonsági csapata, a régió vezető IT-biztonsági tanácsadó cége, aki támogatásával ismeri el a Hacktivity szervezőinek azon törekvését, hogy a térség kiemelkedő szakmai rendezvényén egy asztalhoz ültessék a legkiválóbb szakembereket – legyen szó több évtizedes szakértelemmel rendelkező nagy öregekről vagy az egyetemi padokból éppen kilépő fiatal tehetségekről.

 

A szakma képviselői a Deloitte kezdeményezésének köszönhetően kerekasztal-beszélgetés közben vitatják majd meg az informatikai oktatás jelenét és jövőjének kihívásait, különös figyelmet fordítva az információbiztonsági szakemberek képzésére.

 

A beszélgetésen a cselekvési lehetőségek, irányok kerülnek majd fókuszba. Az IVSZ megújítási tervéből kiindulva szakértők, Bedő Iván vezetésével (HVG) boncolgatják majd többek között a digitális analfabétizmus kérdését, illetve az IT biztonsági oktatás helyzetét.

 

Az esti buli pedig idén kiköltözik az Instantba, ahová külön busz szállítja majd a résztvevőket, ráadásképpen pedig ajándék welcome shottal nyithatjátok az estét. A talpalávalót pedig NÓVÉ SOMA, a The Middlemist Red frontembere szolgáltatja majd.

 

Néhány nap múlva kezdetét veszi a két napos hackerfesztivál. Immáron a teljes program elérhető a weboldalon, ahol kedvetekre böngészhettek az előadásokworkshopok között. Itt tudtok jegyet váltani, egészen október 6-án éjfélig. Ha kényelmesen szeretnétek bejutni az eseményre, érdemes még kihasználni ezt a néhány napot, ugyanis 6-a után már csak a helyszínen válhatjátok meg a belépőtöket.

 

Az eseményen az IT-biztonsági szakvizsgákkal (CISA, CISM, CISSP) rendelkező szakemberek úgynevezett CPE pontokat gyűjthetnek, amelyek a minősítésükhöz szükségesek.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05