Új Dell intézményi és adatközponti hálózati megoldások

forrás: Prím Online, 2015. október 7. 11:27

Az intézményi környezethez a Dell egy új egységes architektúrát mutatott be, amely az új Dell Networking C9010 Network Director switchre és a kiegészítő C1048P Rapid Access Node-ra (gyors hozzáférési csomópontra) épül. A Dell továbbá bemutatta a Dell Networking S6100-ON switchet, amely a rackszekrényen belül a többsebességű kapcsolódás, a modularitás és a nyílt hálózatkezelés egyesítésével kimagasló hálózatkezelési rugalmasságot biztosít az adatközponti környezeteknek.

Új intézményi hálózati architektúra új megoldásokkal


A Dell új egységes intézményi architektúrája, amelyet fejlett skálázhatóságot és egyszerű kezelhetőséget igénylő közepes és nagy intézményi környezetekhez tervezték, egyetlen kezelőfelületen jeleníti meg a teljes hálózatot. Ez a megoldás egypontos vezérlési felületen keresztül biztosítja a szolgáltatásminőség ellenőrzését, a házirendkiosztást, a szoftverfrissítések felügyeletét, valamint a szoftveralapú attribútumok programozását. Emellett az iparági szabványoknak megfelelő protokollok használatával a Dell új intézményi architektúrája könnyen kiépíthető a meglévő Dell megoldások felhasználásával: a Dell Networking N-sorozatú switchek hozzáférési csomópontként újratelepíthetők.

 



Az új Dell Networking C9010 Network Director egy új generációs, több sebességre képes moduláris switch, és egyben az első platform, amely az új Dell intézményi hálózati architektúrán alapul. Az új megoldás optimális skálázhatóságot biztosít akár 4000 központilag irányított virtuális port esetén is, valamint egy életre szóló rugalmasságot a 10 Gb-es és 40 Gb-es Ethernet már most elérhető támogatásával. Továbbá a Dell Networking C9010 Network Director eszköz nélküli bővítési lehetőséget nyújt 100 GbE-ig, azért, hogy a különböző végfelhasználók növekvő sávszélesség-igényét kiszolgálják. Kezdeti telepítések esetén a C9010 telepíthető hagyományos intézményi switch-platformként is a Dell Networking C1048P Rapid Access Node nélkül, így biztosítja a kábelszekrényekben a régebbi switch-platformok összekapcsolását.

A C9010 igazi teljesítménye azonban a C1048P Rapid Access Node egységgel párosítva érvényesül, és így az egyszerűség és skálázhatóság új szintjeit biztosítja az intézményi környezet számára. A Dell Networking C1048P kiterjeszti a C9010 Network Director képességeit: nagyobb teljesítményt biztosít az Etherneten, valamint erősebb felügyeletet nyújt a felhasználói hozzáférések és a kapcsolatok fölött a C9010 számára. A C1048P önállóan vagy stackelt konfigurációban telepíthető, bármikor bevezethető az új architektúrába, és jelentősen leegyszerűsíti a már folyamatban lévő karbantartási és üzemeltetési feladatokat. A fokozott védelem érdekében a Dell N-sorozatú switchek a jelenlegi felhasználói környezetben is hozzáférési csomóponttá válhatnak, nem sokkal a bejelentés után egy szoftver segítségével.

Új Dell Networking S6100-ON többsebességű, moduláris, rackszekrényen belüli switch


Az S-sorozat adatközponti kapcsolóinak legújabbjaként a Dell Networking S6100-ON a többsebességű kapcsolódási képességet házszintű modularitással és nyílt hálózatkezeléssel ötvözi; tökéletes választás tehát olyan adatközpont-szolgáltatóknak, amelyek maximális rugalmasságot és felügyeletet keresnek a rackszekrények szintjén. Több bővítőmodul felhasználásával a felhasználók különféle portsebességeket állíthatnak össze 10 és 100 GbE között QSFP28 és CXP portokon egyaránt, így biztosítva a telepítések rugalmasságát. Nagyobb sűrűségével, teljesítményével és könnyebb kezelhetőségével a Dell S6100-ON ideális a virtualizációs, a felhő- és a Big Data-analitikai környezetek számára, amelyek alapvető követelmények a „jövőkész” vállalatok számára.

 



Elérhetőség:


·    A Dell Networking C9010 és C1048P 2015. októbertől lesz elérhető.
·    A Dell Networking S6100-ON 2016. első negyedévében lesz elérhető.
 

Kulcsszavak: adatközpont Dell

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05