Büntetik a nem hitelesített oldalakat a webes óriások

SSL nélkül a magyar cégek lemaradhatnak az online versenyben

forrás: Prím Online, 2015. október 20. 12:29

A nemzetközi kutatások szerint az SSL értékesítésben évente 20%-os növekedésre lehet számítani. Erre halad Magyarország is, de a NETLOCK szerint nem elég gyorsan: a magyar webshopoknak lépniük kell, különben lemaradhatnak az online versenyben.

Robbanás előtt az SSL piac?


„A modern üzlet, különösen az online üzlet egyértelműen a bizalomra épül. Az SSL pedig az üzleti bizalom alapvető eszköze az interneten. Ha egy cég nem szeretne lemaradni a digitális evolúcióban, előbb vagy utóbb lépnie kell: az SSL hiánya egyértelműen online versenyhátrányt jelent. A szolgáltatás egyáltalán nem luxus kategória: éves szinten néhány ezer forintból megváltható” – mondta el Molnár Ferenc, a NETLOCK Kft. ügyvezető igazgatója. „A Google-nél már tavaly óta hátrébb kerülnek azok a weblapok, amelyeken nincs SSL hitelesítés. És ez fordítva is igaz: az SSL tanúsítvány javítja a találati arányt. Sőt, a keresőóriás most azt tervezi, hogy az összes hitelesítés nélküli weblapot „nem biztonságosnak” minősíti, és erre a böngészőkben vizuális jelzésekkel is felhívják a figyelmet.” De nemcsak a Google lép: a Microsoft júniusban alakította át a Bing keresőfelületét SSL alapúra, kifejezve ezzel elköteleződését a technológia iránt. A Mozilla pedig a friss böngészőverziókban már csak az SSL-lel védett weboldalakhoz engedélyezi az új funkciók használatát” – tette hozzá Molnár Ferenc.

Egyszerű és SEO-barát


Magyarország egyik vezető webáruház-fejlesztő cége, a ShopRenter.hu Kft. ügyvezetője, Zajdó Csaba szerint – bár a magyar webáruházak nem kezelnek bankkártya adatokat – számos olyan üzletileg érzékeny adat kerül hozzájuk, amit a kommunikáció során fontos védeni az illetéktelen behatolóktól. Ezt nem lehetséges SSL nélkül hatékonyan megtenni. „Tapasztalataim szerint főként tévhitek, valamint az információhiány fogja vissza az SSL iránti igényt a kkv-k körében. Ilyen tévhit például, hogy az SSL árt a SEO-nak, azaz a keresőbeli helyezéseknek, holott az SSL használatát most már kifejezetten támogatja a Google és minden nagyobb kereső. Az a hiedelem is visszafogja a biztonságosabb vásárlás terjedését, hogy az SSL beüzemelése a már működő webáruházak esetén komoly technikai átalakításokkal jár együtt, pedig ez nem így van” – jelentette ki a ShopRenter.hu Kft. ügyvezető igazgatója.

Miben segít az SSL tanúsítvány?


Az SSL tanúsítvány a weboldal látogatóit védi. Az oldal és az ügyfél között zajló kommunikáció titkosítása mellett egyéb fontos feladatokat is ellát: hitelesíti a weboldalt, és biztosítja az ügyfeleket arról, hogy az ott látott információk valóban az adott weboldalhoz tartoznak (azokat senki nem változtatta meg a kommunikáció folytán), és az ügyfél által megadott adatokat kizárólag a weboldal üzemeltetője ismerheti meg.
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05