A Cellum és amerikai leánycége is döntősök a Citi Mobile Challenge ázsiai fordulójában

forrás: Prím Online, 2015. október 30. 17:21

A magyar Cellum és a mobiltárca-szolgáltató kaliforniai leányvállalata, a motionQR is bejutott a világ egyik legrangosabb innovációs versenyének, a Citi Mobile Challenge-nek a döntőjébe. A nemzetközi pénzügyi óriás által szervezett, a kelet-ázsiai térséget lefedő fejlesztői verseny célja a „mobilbankolás forradalmasítása”. A döntőt november elején tartják a régió négy különböző nagyvárosában.

A Cellum a QLoan nevű alkalmazással került a legjobbak közé, aminek segítségével a felhasználók mobiltelefonjukon keresztül, gyorsan, biztonságosan és egyszerűen igényelhetnek hitelt a banktól, illetve a többi felhasználótól. Az utóbbi funkció az ún. „közösségi hitel” (crowdlending), ahol a finanszírozást a felhasználói közösség nyújtja, gyakran alacsonyabb kamattal, mint amit a hagyományos pénzintézetek kínálnak.


A kaliforniai motionQR egy innovatív, feltörésbiztos személyazonosító megoldással jutott be a döntőbe, ami lehetővé teszi a bankok számára, hogy a fiókjaikba betérő ügyfelek azonosításához ne kelljen fényképes igazolványt kérniük – ez ugyanis egyes ázsiai országokban a helyi viselet és szokások miatt nem praktikus megoldás.


A Cellum és a motionQR november 6-án Szingapúrban mutatják be a pályamunkáikat, ahol a társaság a közelmúltban nyitotta meg kelet-ázsiai irodáját.
 

Kulcsszavak: Cellum mobilfizetés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05