Jövőre újra gyárt 4 hüvelykes iPhone-t az Apple

Czipperer Dia, 2015. november 6. 16:20

Az Apple hamarosan visszatérhet a jó öreg, kisebb kijelzős modellekhez. A KGI Securities elemzője szerint még mindig van kereslet ezekre a modellekre, és ezt végre az Apple is belátta.

Már korábban is lehetett arról hallani, hogy a nagyobb kijelzős iPhone-ok mellett az Apple visszatérhet a jól bevált, kiesbb megjelenítős modellekhez. A lehetséges „mini” modell azonban mindezidáig nem érkezett meg.

 

Lehet azonban, hogy nemsokára megtörik a jég, ugyanis sok felhasználó hiányolja a kisebb kijelzővel megáldott készülékeket. Ez az igény érthető is, hiszen számos gyártó kínál méret alternatívát az embereknek egy-egy modellt illetően. A mini kiadások pedig népszerűek azok körében, akik nem egy „tespivel” a fülükön szeretnének telefonálni.

 

Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője bizakodó a tekintetben, hogy az Apple is hasonlóan dönthet majd, és a gyártó jövőre piacra dobhatja a 4 hüvelykes mini kiadást. Az általa közzétett kutatási jelentésben elmondta, hogy szerinte van igény a 4 hüvelykes iPhone modellekre, és bízik abban, hogy az Apple frissíti ezt a termékszériáját. A cupertinói vállalat szerinte feltehetően egy frissített iPhone 5s változattal rukkolhat majd elő.


Sőt mi több, már a készülék néhány specifikációját is tudni véli: szerinte a fémborítású mobil lelke – nem meglepően – egy Apple A9-es chipset lesz, a telefon fedélzetén, pedig szintén kikövetkeztethető módon az iOS 9 rendszer teljesít majd szolgálatot, illetve a soron következő iOS 10-es rendszer is érkezhet a modellel karöltve. Viszont ő maga úgy véli, a telefont az különbözteti majd meg nagyobb társaitól, hogy a 3D Touch funkciót nem fogja támogatni.
 

 

Kuo szerint a jövő év első felében érkező modell sikeres lesz, szerinte a vállalat az év végéig bezárólag 20-30 millió darabot is értékesíthet az eszközből. A szakértő továbbá arról is beszélt, hogy a készülék hivatalos gyártója a Foxconn lehet.


Forrás: Macrumors.com

Kulcsszavak: Apple iPhone kijelző mini

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05