SUSE Storage 2: Ceph tárolás bármilyen operációs rendszeren

forrás: Prím Online, 2015. november 20. 11:27

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE éves SUSECon konferenciájával egy időben elérhetővé vált a SUSE Enterprise Storage 2. A SUSE elosztott, szoftveralapú tárolási rendszerének új kiadása az első és egyetlen Ceph-alapú megoldás, amely különböző operációs rendszereket is támogat. A SUSE partnereivel közösen azon dolgozik, hogy a SUSE Enterprise Storage megoldást a 64 bites ARM technológiára épülő eszközökön is minél hamarabb elérhetővé tegye.

A Ceph rendszerre épülő SUSE Enterprise Storage 2 rendkívül jól méretezhető és rugalmas szoftveralapú tárolási megoldás, amely elkülöníti a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől, ezáltal lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy költséghatékony tárolási rendszert építsenek ki általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával.


A SUSE Enterprise Storage 2 támogatja az iSCSI technológia használatát többcsatornás környezetben, biztosítva a blokktárolást a különböző operációs rendszereken és környezetekben, például Linux, UNIX és Windows alatt. Ezzel a SUSE elsőként teszi lehetővé a Ceph rendszer alkalmazását többféle operációs rendszeren.


A SUSE Storage 2 továbbá magában foglalja az Erasure coding technológiát, amelyre sokan a RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks) új generációjaként tekintenek. Segítségével magas szintű rendelkezésre állás és helytakarékos redundanciamenedzsment valósítható meg, mivel lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a fontos adatokat többszörös, nagy redundanciával védjék, a kevésbé lényeges információkat pedig kisebbel.


Az új kiadás másik fontos eleme a cache tiering (gyorsítótár-rétegzési) technológia, amely automatikusan osztja el az adatokat azok használatának gyakorisága alapján. A leggyakrabban igényelt információkat a leggyorsabb lemezekre helyezi át, míg a kevesebbszer megnyitott fájlokat az olcsóbb, lassabb elérést biztosító tárhelyekre menti. Ennek köszönhetően segíti a vállalatokat a tárolási költségek optimalizálásában. A SUSE Storage 2 emellett a tárolt adatok titkosítását is lehetővé teszi, így a fizikai eszközök biztonságát is növeli. 
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09