Játsszon nagyban a fényképezési lehetőségekkel

forrás: Prím Online, 2016. január 6. 11:10

A Nikon bemutatja a vadonatúj D5-öt, azt az FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépet, amely lenyűgöző erőt és a precizitást kínál a profiknak és a kompromisszumot nem tűrő amatőröknek. Akármilyen messzire is tud szárnyalni a képzelet, ezzel a fényképezőgéppel még tovább juthat.

A D5 mindennel el van látva a lenyűgöző képek elkészítéséhez, a legnehezebb fotós feladatok megoldására is készen áll. A fényképezőgép következő generációs, 153 pontos AF-rendszere kivételesen széles lefedésű, akár egy versenyt, akár egy vörös szőnyeget fotóznak vele. A Nikon történelmének legmagasabb kibővített érzékenységével valóban lehetővé válik a szemmel már nem láthatók megörökítése. És a határokat ostromolni szerető videósok számára a D-videó már 4K UHD (Ultra High Definition – rendkívüli nagy felbontású) videókat is tud rögzíteni csak a fényképezőgépet használva. 
 
Dirk Jasper, a Nikon Europe professzionális termékekért felelős menedzsere szerint: „A D5 minden eddiginél jobban kitolja a képrögzítési és tartóssági korlátokat. Amikor a fotózás során extrém felvételi körülmények közé kerül – amikor csak egy esélye van a kép elkészítéséhez –, ez a fényképezőgép helyt fog állni. A D5 képalkotási teljesítménye lenyűgöző, és a különböző területeken dolgozó profik kihasználhatják a fényképezőgép továbbfejlesztett ergonómiáját és bővített munkafolyamatait. Ezek a fejlesztések mind a fotósok visszajelzései alapján valósultak meg, és erősen csökkentik a profi fotós szakmában előforduló stressztényezőket.”
 
 

Főbb jellemzők

Következő generációs AF: lenyűgöző 153 élességponttal és 99 kereszt típusú érzékelővel. Az automatikus élességállítás gyenge fényviszonyok mellett is jól teljesít a –4 Fé értéket elérő rendkívüli érzékenységgel (ISO 100, 20 °C esetén). Jól érzékeli a széleken található témákat, és a függőleges irányú fényképezés is sokat javult az élességállítási terület széle körül található kereszt típusú érzékelők révén. Az új AF ASIC egységnek köszönhetően az automatikus élességállítás mindig maximális számítási teljesítményhez jut.
 
Új fénymérő és képérzékelők: a vadonatúj 20,8 megapixeles FX-formátumú CMOS-képérzékelő és a 180 ezer képpontos RGB-fénymérő-érzékelő kivételesen pontos témafelismerést és képrészletességet nyújt. A tónusátmenetek teltek és pontosabbak, és az új EXPEED 5 képfeldolgozó rendszerrel a képminőség példátlanul magas a teljes normál ISO-tartományban. 
 
Teljesítmény és precizitás: sorozatfelvétel AE/AF-követéssel akár 12 kép/mp sebességgel, felcsapott tükörrel pedig akár 14 kép/mp mellett. Az AF-követés és a kereső tisztasága lényegesen javult a gyors, előre nem kiszámítható mozgások követéséhez.
 
Nagy teljesítményű átmeneti tároló: akár 200 NEF- (RAW) vagy nagyméretű JPEG-képet rögzíthet egyetlen nagy sebességű sorozatban – például egy 100 méteres gyorsfutás döntőjét úgy, hogy nem kell levennie ujját a kioldógombról. 
 
Lélegzetelállító érzékenység – az éles napfénytől a csillagászati szürkületig: bármire képes lehet a 100-tól 102 400-ig terjedő ISO-tartománnyal, amely a Hi 5 beállítással akár ISO 3 280 000-ig is kibővíthető. Kivételesen tiszta eredmény a teljes normál ISO-tartományban. 
 
Nagy felbontású 4K/UHD-videók: 4K (3840x2160 képpontos) videók rögzítése 30p/25p/24p sebességgel, a legjobb képminőség érdekében képpontonkénti natív pixelkivágással. Teljes HD- (1080p) videók rögzítése akár 50p/60p sebességgel, többféle formátumban.
 
Nagy sebességű képrögzítés és négyszer gyorsabb adatátvitel: lényegesen gyorsabb munkafolyamatok az új dupla XQD-kártyanyílással, új USB 3.0 port a nagy adatmennyiségek nagy sebességű átviteléhez, és négyszer gyorsabb vezeték nélküli és kétszer olyan gyors Ethernet-kapcsolat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15