A PayPal meghosszabbítja Refunded Returns szolgáltatását

forrás: Prím Online, 2016. január 28. 13:19

A PayPal online pénzügyi szolgáltató 2014-ben indította el Refundend Returns programját, amelynek keretében minden PayPallel fizetett termék után visszaigényelhető a visszaszállítás teljes költsége a visszaküldés okától függetlenül. A szolgáltatás jelenleg globálisan 46 piacon érhető el és felhasználók milliói vették igénybe a program indulása óta.

A PayPal a fogyasztói igényekre reagálva év végéig meghosszabbítja Refunded Returns szolgáltatását a közép-kelet-európai régió országaiban, így Magyarországon is.

 

A PayPal Refunded Returns indítását megelőző fogyasztói szokásokat felmérő kutatás szerint a magyar fogyasztók 38 százaléka vásárolt már olyan terméket az interneten, amely nem felelt meg az előzetes várakozásoknak. Az is kiderült továbbá, hogy az elégedetlen vásárlók 36 százaléka nem küldte vissza a terméket, aminek okaként a válaszadók 19 százaléka a visszaküldés magas költségeit, 25 százalék pedig a visszaküldés bonyolultságát jelölte meg.

 

A bevezetés óta a közép-kelet-európai régió országaiban háromszorosára nőtt a szolgáltatást igénybevevő felhasználók száma, ami alátámasztja, hogy a megoldás hatékony lehet az e-kereskedelemhez kapcsolódó vásárlói félelmek eloszlatásában.

 

„A termékek, szolgáltatások, és a vásárlási élmény tekintetében sokkal magasabbak a fogyasztói elvárások, mint korábban bármikor. Online vásárlás előtt például a magyar fogyasztók 70 százaléka ellenőrzi, hogy van-e lehetőség olyan ingyenes visszaküldésre, mint amit a bevezetés után szinte rögtön irányadóvá váló, a vásárlók és a kereskedők által is elismert PayPal Refunded Retruns program kínál” – mondta el Matt Komorowski, a PayPal közép-kelet európai régióért felelős értékesítési vezetője.

 

A PayPal Refunded Returns lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy jobb vásárlási élményt kínáljanak vásárlóiknak. A szolgáltatás egy év alatt 12 alkalommal igényelhető és vásárlásonként 9300 forint összegig fedezi a visszaszállítás költségeit.

 

A visszatérítés igényléséhez a PayPal weboldalán taláható űrlapot kell beküldeni, csatolva a szükséges dokumentumokat. A visszaigénylés az alábbi linken kezdeményezhető: https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/refunded-returns

A Magyarországra vonatkozó felhasználási feltételek és adatvédelmi információk az alábbi linken érhetők el: https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/refunded-returns/general-conditions

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05