A Matáv Bulgáriában is terjeszkedne

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 16. 08:36
A Matáv vizsgálja annak a lehetőségét, hogy Bulgáriában terjeszkedik, de még nem született semmilyen döntés - jelentette ki Straub Elek, a társaság vezetője egy konferencia szünetében újságíróknak.
Korábbi bolgár lapjelentések szerint a Matáv szemet vetett a bolgár mobiltelefon-piacra, és mások mellett ajánlatot tesz a BulTel mobiltelefon szolgáltatóra - emlékeztetett a Dow Jones hírügynökség.

Az Ecostat által pénteken szervezet konferencián Straub kijelentette, hogy ügyfélkörét a Matáv mindenekelőtt Magyarországon akarja bővíteni, de külföldön is, Magyarországtól keletre és délre.

A Matáv is ajánlatot tett a macedón távközlési vállalat, a MakTel privatizációjára. Straub ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Macedóniában stabil a gazdaság és a bankok értékelése szerint a kockázat Szlovákiáéhoz hasonló. A Matáv arra számít, hogy a MakTel magánosításáról szóló döntésről a jövő év elején értesül.

Straub elmondta továbbá: középtávon a Matáv arra számít, hogy a magyar távközlési piac 15 százalékkal bővül évente, de a növekedés jellege már más lesz, mint korábban. A vezetékestelefon-piac bővülése érezhetően mérséklődik majd, és 2003-2004 körül várhatóan csökken. Ezzel szemben a mobil- és az adatátviteli piacon az évi növekedés meg fogja haladni a 15 százalékot.

Straub azt mondta, hogy a hangsúlyeltolódás miatt a Matávnak változtatni kell stratégiáján és az új, mobil-, valamint internetszektor felé kell fordulnia. Ez adminisztratív változásokkal jár majd együtt a cégen belül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05