24 órás appfejlesztő és designer verseny

forrás: Prím Online, 2016. február 6. 12:05

Megkezdődött a jelentkezési időszak a Magyar Villamosmérnök­ és Informatikus-hallgatók Egyesületének (MAVE) egyik legnagyobb hazai programjára, a BeeSmarter­re. A versenyt a MAVE a PPKE­ITK­val és a MOME­val közösen rendezi meg idén negyedik alkalommal.

A BeeSmarter egyedülálló lehetőség középiskolások, egyetemi hallgatók, valamint profik számára egyaránt, hogy hazai környezetben közvetlenül mérhessék össze tudásukat mobil applikáció fejlesztés és grafika/dizájn területeken, a napi rutin feladatoktól teljesen különböző applikációfejlesztési feladatokkal.

 

 

A programozó és dizájner kategória csapatai a február végi döntőbe, a verseny internetes oldalán (http://beesmarter.org) zajló előválogatóból kerülhetnek a budapesti döntőbe. Mindkét fordulóban  érdekes és látványos applikációkat hoznak létre a csapatok, mint a tavalyi döntős feladat, melyben szenzorok felhasználásával, egészség megőrzéséhez kellett kreatív prototípus applikációkat fejleszteni.

 

A verseny nyitott a középiskolás csapatok számára, így egy igazán korszerű versenyen mérhetik össze tudásukat egymással is, a középiskolás kategória keretében.

 

 

Az 1 milliós összdíjazású idei küzdelmet is számos cég támogatása mellett rendezzük meg, ahol idén már sorozatban második alkalommal élvezzük az SAP Labs Hungary Kft. főtámogatását. Mellettük arany fokozatú szponzorként az EPAM szakmai oldalról is jelentős támogatást ad a rendezvénynek, valamint a verseny elindulása óta támogató Ericsson is.

 

Minden évben több tucat csapat indul a versenyen, ahol ma már a cégek is elismerik, hogy a mezőny első felében végezni kiemelkedő szakmai tudásra utal. A versenyt a támogatók a helyszínről is folyamatosan figyelemmel kísérik, a verseny fővédnökével, Fodor Istvánnal együtt.

 

A beesmarter.org/archive.html weboldalon megtalálhatók az elmúlt évek feladatai is.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05