Mérnök informatikusnak jelentkezel? Vár a MÁV!

forrás: Prím Online, 2016. február 15. 11:24

A 2016-ban induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje ma éjfélkor lejár. Aki fenti határidővel jelentkezik a Dunaújvárosi Egyetem műszaki menedzser, műszaki szakoktató, gépészmérnök, mérnök informatikus szakjainak valamelyikére, az március 11-ig egy további lehetőséget is megfontolhat: jelentkezhet a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem duális képzésére. 

A MÁV Szolgáltató Központ Zrt.-hez mérnök-informatikusnak jelentkezők megismerhetik a MÁV-csoportnál alkalmazott és működtetett informatikai technológiákat, az alkalmazott ügyviteli és technológiai informatikai rendszereket, az informatikai rendszerek fejlesztésével, működtetésével kapcsolatos feladatokat. A MÁV Szolgáltató Központ Zrt. IT üzletágában alapvető ismereteket szerezhetnek a rendszerüzemeltetési tevékenységekről, a szoftver architektúra tervezési feladatokról, a rendszerintegrációs tervezési és fejlesztési feladatokról, az üzleti elemzői, szakértői közreműködő és döntés-előkészítő tevékenységek ellátásáról.
 
A duális képzést azok választhatják, akik a Dunaújvárosi Egyetemre február 15-ig beadták a jelentkezésüket. A kiválasztás során a tanulmányi eredmények mellett a motivációt, a fejlődőképességet, a gondolkodásmódot, az együttműködési készséget, az aktivitást, a kommunikációt és az egészségügyi alkalmasságot is figyelembe veszik. A kiválasztási folyamat várhatóan április-május hónapokban fog zajlani. A duális képzésben szeptembertől azok a hallgatók vehetnek részt, akiket a MÁV-csoport vállalatai kiválasztottak, továbbá akik ezzel egyidejűleg a felvételi eljárás során felvételt nyertek és be is iratkoztak a Dunaújvárosi Egyetemre.
 
A MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. műszaki menedzser, műszaki szakoktató és gépészmérnök szakon is 10-10 (vagyis a két vállalat együtt 20-20) főnek kínál pályázati lehetőséget. A MÁV Szolgáltató Központ Zrt. ezen felül még 10-10 fő mérnök informatikust és műszaki szakoktatót vár. 
 
 
A duális képzés a felsőoktatás és a vállalatok igényeinek összehangolása és szoros együttműködése alapján megvalósuló újszerű, gyakorlatorientált képzési forma. A duális képzés előnye a hagyományos képzési formákkal szemben, hogy a vállalatoknál töltött gyakorlati idő alatt a hallgatók megtanulhatják, hogy az elsajátított elméleti tudást hogyan lehet alkalmazni valós munkavégzés során. A hosszabb gyakorlati idő lehetővé teszi vállalat-specifikus ismeretek elsajátítását, és a résztvevők rendszeres juttatásban is részesülnek.
 
A jelentkezéshez a MÁV-csoport honlapján (http://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/dualiskepzes) a karrier aloldal alján található jelentkezési lapot kell kitölteni és az érettségi bizonyítvány (ennek hiányában az utolsó három félév tanulmányi eredményei), valamint a felsőoktatási jelentkezést hitelesítő adatlap másolatával együtt megküldeni a dualis@mavcsoport.hu email-címre. 
 
 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50