ACE Telecom: Közel egymilliárdos árbevétel 2015-ben

forrás: Prím Online, 2016. február 18. 13:14

Az ACE Telecom a 2015-ös évet 977 millió forintos nettó árbevétellel zárta. Az előző évhez képest elért 15%-os növekedés alapját ismét a fejlesztések jelentették, amire 150 millió forintot fordított a távközlési szolgáltató: felújította teljes optikai gerinchálózatát, bővítette adatközpontját, és ezzel felhőszolgáltatásainak kapacitásait is. 2015 közepén indult WifiZone szolgáltatása pedig elérte az 50 000 felhasználót. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően a vállalat tavaly nagyobb irodába költözött, és idén elindult új honlapja is.

Az ACE Telecom sorozatban ötödik alkalommal ért el kétszámjegyű árbevétel-növekedést. Ennek motorja változatlanul a NET üzletág, amely a legnagyobb részben járul hozzá a közel egymilliárdos árbevételhez. A növekedés alapját a vállalat az állandó fejlesztésekben látja: szolgáltatásai minőségének állandó javítása mellett folyamatosan kínál új megoldásokat partnereinek. 2011-ben indult el a CLOUD, míg tavaly a WIFI üzletág, és az internetalapú szolgáltatások hátterét jelentő teljes optikai gerinchálózat is megújult.

 

„Virtualizációs szolgáltatásaink szerepe évről évre erősödik. Tavaly megújítottuk az ezt kiszolgáló infrastruktúrát: olyan technológiájú eszközökbe fektettünk, amelyek hosszú évekre megoldást jelentenek a növekvő igények kiszolgálására, minőségi és mennyiségi szempontból egyaránt. Az új infrastruktúra arra is lehetőséget ad, hogy átalakítsuk adatközponti szolgáltatásainkat, és így a jövőben még rugalmasabban tudjuk kiszolgálni partnereink egyedi igényeit” – mondta Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezetője.

 

A vállalat legújabb szolgáltatása, az egységes és biztonságos vezeték nélküli hálózatokat kiépítő és üzemeltető WifiZone kevesebb, mint 8 hónap alatt kétszámjegyű partnert győzött meg, köztük a Fővárosi Nagycirkuszt, a Belvárosi Színházat, a Városligeti Műjégpályát és a Lurdy Házat. Ma már több mint 50 000 felhasználó választotta a kényelmes böngészést a WifiZone hotspotokon, amelyek száma 2016-ban tovább nő. A felhasználói élmény növelése érdekében idén az egyedi fejlesztésű captive portál is megújul.

 

„Ma már egészen másként látjuk magunkat, mint akár három évvel ezelőtt. Ez idő alatt két új üzletágunk épült fel, amelyeknek a jövőben meghatározó szerepe lesz. Ezeknek is köszönhetően internetszolgáltatóból a magyar vállalatok infokommunikációs partnerévé váltunk. Egy kézből nyújtunk minden internetalapú szolgáltatást ügyfeleinknek, a részmegoldásoktól akár a teljes infrastruktúráig. A változások eredménye a mindennapjainkon is érezhető: ma már 60 munkatárssal dolgozunk, új, nagyobb központi irodába költöztünk és megújítottuk honlapunkat is. Ezeken a felületeken már a megújult ACE Telecommal találkozhatnak partnereink. A fejlődés mellett megőriztük azt, ami vállalati ügyfeleink számára a legfontosabb: egyedi megoldásokat kínálunk változó igényekre" – tette hozzá Farmosi Attila. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05