Fejlesztések a kijelzőtechnológiában

forrás: Prím Online, 2016. február 22. 13:56

A Samsung a 2016-os Integrated System Europe (ISE) kiállításon mutatta be megújult digitális kijelzők és vizuális megoldások termékpalettáját Amszterdamban. Az „innováció új szintre emelése” vezérelvet követve a Samsung a többi között a kiskereskedelmi, a vendéglátói, a tárgyalótermi és a szórakoztató terekre optimalizált kijelzők széles skáláját vonultatta fel.

„A Samsung a világ legkiválóbb és legerősebb vizuális kijelzőinek gyártójaként folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy tovább csiszolja technológiáját, ezzel lehetővé téve ügyfelei számára, hogy új és egyedi élményt nyújthassanak saját vásárlóiknak – mondta el Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők üzletágának szenior alelnöke. – Nagy örömünkre szolgál, hogy a jövőre vonatkozó elképzeléseink megelevenedhetnek az ISE 2016-on. Nagyon várjuk, hogy bemutathassuk, hogy a teljes kijelző portfóliónk és a legmodernebb technológiánk által milyen új lehetőségek nyílhatnak meg partnereink előtt az új és interaktív tartalmak közvetítése terén.”

 

A Samsung sokszínű termékcsaládja a nagyszabású video falaktól a kristálytiszta LED kijelzőkön át egészen a kereskedőbarát átlátszó OLED és tükör képernyőkig terjed. Ezek mindegyike segít megmutatni a látogatóknak a magával ragadó és informatív vizuális környezet értékét, azaz, hogy az milyen befolyásoló erővel bír a vásárlói lojalitás kialakításában és végső soron az értékesítés ösztönzésében.

 

 

Erőteljes és tartós kültéri kijelzők

A Samsung kültéri kijelző szériája lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy még a legnagyobb kihívást jelentő körülmények között is éles, kitűnően látható tartalmakat osszanak meg. Ahogyan az az OH55D kijelzőnél is előtérbe kerül, a Samsung kültéri technológiái belső hűtési és fűtési rendszert alkalmaznak, amely az egyenletes teljesítmény érdekében akár -30 oC és 50 oC között is képes a külső körülményekhez igazítani a beállításokat. Emellett az OH55D kijelző IP56 tanúsítvánnyal is rendelkezik, így ellenáll a por és víz okozta károknak is.

 

Az OH55D kijelző az egyenletes, 2 500 nites fényerejének és a 5 000:1 kontrasztarányának köszönhetően pavilonokban és más komplex kültéri események helyszínén is elhelyezhető. Az automatikus fényerő érzékelővel ellátva - amely valós idejű konfigurálást tesz lehetővé - a felhasználók biztosak lehetnek benne, hogy az adott természetes- és háttérfényforrások csak minimálisan befolyásolják majd a kijelző képét, az üzeneteik tisztán láthatóak lesznek.

 

Professzionális videofalak

A professzionális, keskeny (3,5mm-es, kávától-káváig) kialakítású UD55E-A videófalak üzleti, beltéri és nyilvános alkalmazásra egyaránt optimálisak. A tiszta és egyenletes tartalomsugárzás érdekében ötvözik a továbbfejlesztett színkezelési képességet, valamint a nagyméretű kijelzők nyújtotta vizuális élményt. A tökéletesen pontos fényerő és színhelyesség érdekében minden egyes UD55E-A videofal szigorú gyári ellenőrzésen és hangoláson esik át, mielőtt forgalomba kerül. Ennek köszönhetően a képernyőkön közvetített üzenetek zavartalanul juthatnak el a nézőkhöz. A kijelzők a piacon elsőként rendelkeznek integrált DisplayPort (DP) 1.2 és HDMI bemenetekkel is, így UHD tartalmak lejátszására is képesek különböző konfigurációk mellett. 

 

A kiállításon bemutatkozik a piacon jelenleg elérhető legkeskenyebb kijelző fal is. A Samsung UHF-E képernyő „kávától káváig” kialakítású, vagyis felső és bal oldalain csupán 0,9 mm, alsó és jobb szélein pedig mindössze 0,5 mm vastag a kerete.  A keskeny dizájnnak köszönhetően maga készülék nem vonja el a figyelmet, így a néző csakis a vetített tartalomra összpontosíthat. A korábbi modellekre is jellemző tartósság és színmegjelenítő képesség mellett az UHF-E videofal letisztult, stílusos alternatívát nyújt a zavartalan beltéri tartalomsugárzásra.

 

 

Kis pixeltávolságú LED kijelzők

A vállalati, vezérlői és ügyféltájékoztatási célokra kifejlesztett beltéri Samsung SMART LED kijelzők alkalmasak a tartalmak figyelemfelkeltő közvetítésére, és alacsonyabb üzemeltetési költség mellett is ösztönzik az interakciót. A legfejlettebb diódákkal és egyénre szabható, 1,5 és 2,5 mm közötti képponttávolságú képernyők zavartalanul képesek megjeleníteni a vizuális információkat, miközben az egyes felhasználók speciális igényeinek is megfelelnek. A Samsung legújabb televízióira jellemző mély kontrasztot, valósághű képet, valamint színkonzisztenciát nyújtják a LED Signage termékcsalád tagjai is, amelyeken így az üzenetek kiemelkedhetnek a gyakran túlzsúfolt beltéri környezetből.

 

A Samsung beltéri LED kijelzői a jobb teljesítmény mellett az üzemeltetési költségek terén is kedvezőbb alternatívát kínálnak, mint a hagyományos tantermekben és tárgyalókban alkalmazott technológiák. A Samsung LED kijelzők alkalmasak projektorok és analóg táblák helyettesítésére is, hiszen többféle eszközt ötvöznek egyetlen készülékben, ezáltal kiszélesítik a tartalommegosztási lehetőségeket és segítik a hatékony együttműködést.  

 

 

Új generációs kiskereskedelem

A Samsung a „jövő kiskereskedelme” kiállítás alkalmából szeretné az összes résztvevőnek bemutatni, hogy hogyan vezethetnek az interaktív és szenzoros kijelzők egy újfajta vásárlói lojalitás felé. A Samsung ML55E tükör kijelzője és a TO55F átlátszó OLED signage termékei promóciós célokra és különféle üzenetek megjelenítésére egyaránt tökéletesek. A készülékeket használhatjuk akár egy különböző kiegészítőket és termékeket bemutató virtuális katalógusként is.  A kijelzők a divat- és szépségipar területén alkalmazva pedig akár tükörként is hasznosíthatók, így a vásárlók láthatják, hogy az adott termék hogyan állna rajtuk, ezáltal sokkal megalapozottabb vásárlói döntés születhet. 

 

A Samsung standján egy sor, a jövőre fókuszáló technológia és alkalmazás is megtekinthető, úgy mint: 

  • Egy szállodai szoba másolata a Samsung LYNK REACH központosított beltéri tartalomkezelő rendszerrel
  • Érintőképernyős kis kijelző, amely kiegészítő információkat jelenít meg, és segíti a zökkenőmentes tájékozódást a szórakoztatóipari környezetben
  • Interaktív fehér tábla (IWB) kijelzők, amelyek lehetővé teszik a valós idejű tartalommegosztást és elősegítik a csoportos együttműködést a tárgyalóteremben és az osztályteremben egyaránt
  • Egy külön kiállítótér a Samsung partnerek számára, ahol bemutatják, hogy az újfajta kijelzőtechnológia hogyan járult hozzá cégük fellendüléséhez. Itt megtekinthetők lesznek különböző, a Samsung SMART Signage Platform (SSSP) tartalom menedzsmentjéhez kapcsolódó esettanulmányok, valamint a H.Browser vendéglátói kapcsolatok rendszerének működése is.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50