Az IBM hibrid felhő alapú megoldásai

forrás: Prím Online, 2016. február 22. 14:30

Az IBM bemutatta új, akár középméretű vállalkozások számára is elérhető mainframe-jét, amely az adattitkosítás biztonságát nyújtja a rendszerteljesítmény csökkenése nélkül.

Az IBM z13s rendszert a „hibrid felhő” környezetek megvalósítására tervezték és optimalizálták, valamint a korábbinál hatékonyabban képes a fontos információk és tranzakciók titkosítására. Az IBM a mainframe-mel kapcsolatban új biztonsági partnerségeket és nagymértékben integrált fejlesztéseket is bejelentett:

 

A digitális üzleti tevékenységek széles körű elterjedésével, mindennapivá válásával, illetve a tranzakciók számának növekedésével a megnövelt biztonság iránti igény életbevágóvá vált. Egy tipikus vállalat évente átlagosan 81 millió biztonsági incidenssel szembesül . Ezek az esetek és fenyegetések egyre kiterjedtebbé és gyakoribbá válnak, mivel a vállalatok mind több tranzakciót hajtanak végre hálózataikon, a mobileszközökön és felhőhálózatokon keresztül. Az IDC iparági elemzőközpont szerint 2017-re a vállalatok 80 százaléka alkalmaz majd „hibrid felhő“ alapú megoldásokat . A kiberbűnözők manapság már adatlopás helyett manipulálják az adatokat, veszélyeztetve azok pontosságát és megbízhatóságát . A z13s az adatok biztonságának és integritásának megőrzésével biztosít felhő környezetbeli elérést az API-khoz (alkalmazásprogramozási felületekhez) és mikroszolgáltatásokhoz.

 

„Az IBM mainframe-ek esetében kulcsfontosságú a tranzakciók gyors és biztonságos feldolgozása, segítve ezzel az ügyfeleket digitális üzleti tevékenységük fejlesztésében, „hibrid felhő“ szolgáltatás környezetben“ – mondta Tom Rosamilia, az IBM Systems alelnöke. „Az új IBM z13s révén ügyfeleinknek nem kell többé biztonság és teljesítmény között választaniuk. A gyors és biztonságos tranzakcióknak és az új analitikai technológiáknak köszönhetően hamar felismerhetővé válnak a kártékony szándékú tevékenységek. Az IBM Security szolgáltatásaival ügyfeleink nyugodtan fókuszálhatnak középméretű vállalkozásaik növekedésére.“

 

A mainframe portfólió megnöveli a biztonsági képességeket

Az IBM új z13s rendszere vállalkozásmérettől függetlenül olyan új belépési pontot jelent a z Systems portfólióba, amely számos biztonsági újítást tartalmaz.

 

A z Systems technológia anélkül képes az érzékeny adatok kódolására, hogy veszélyeztetné a tranzakciós teljesítményt és válaszidőt, megszüntetve ezzel az informatikusok számára az adattitkosítás közben rendszeresen fellépő nehézségeket. A z13s továbbfejlesztett hardver-gyorsítású titkosítási koprocesszor-kártyákat tartalmaz, amelyek, gyorsabb processzorral és megnövelt memóriával rendelkeznek, lehetővé téve, hogy a korábbi középkategóriás rendszereknél kétszer gyorsabban titkosíthassuk adatainkat. Ennek köszönhetően az ügyfelek kétszer annyi nagy volumenű, titkosítással védett tranzakciót tudnak végrehajtani anélkül, hogy a teljesítmény terén kompromisszumra kényszerülnének. Ez, adott idő alatt, kétszer annyi online vagy mobileszközön történő vásárlásnak felel meg, ami segít az egy tranzakcióra jutó költség csökkentésében.

 

Megnövelt biztonság „hibrid-felhő“ környezetre szabva

A hibrid felhő-infrastruktúra nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, de új veszélyeket is hordoz magában. A támadások több mint fele belülről érkezik, így a vállalatoknak automatizálniuk kell az emberi hibák vagy szándékos beavatkozások monitorozását és kijavítását. Ennek érdekében az IBM integrálja mainframe-jét az IBM Security megoldásaival, amelyek célzott személyazonosság-kezelést, az érzékeny adatok védelmét és integrált biztonsági intelligenciát nyújtanak. A z Systems-zel kiegészítve ezek a megoldások végponttól végpontig tartó biztonságot nyújtanak „hibrid felhő” környezetben is.

 

Az új z13s idén márciustól lesz elérhető. Az IBM Global Financing finanszírozási megoldásai az IBM-en és az IBM Business Partnereken keresztül lesznek elérhetőek és rugalmas, ügyfélre szabott feltételeket tesznek lehetővé azért, hogy a felhasználók frissíthessék régebbi modelljüket a z13-ra, vagy a tulajdonolt z-rendszert lízingkonstrukcióvá alakítsák úgy, hogy egyidejűleg az új z13-ra frissítsenek. A promóciós ajánlat tartalmaz egy 90 napos halasztott fizetési lehetőséget is azon új vásárlók számára, akik megfeleltek az előzetes hitelminősítésen.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05