Privát felhők egyszerűen, magas rendelkezésre állással

forrás: Prím Online, 2016. március 11. 11:42

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE OpenStack Cloud 6. A megoldás segítségével a szervezetek infrastruktúraszolgáltatásban működő privát felhőket hozhatnak létre az informatikai személyzet, illetve az erőforrások minimális igénybevételével.

Az OpenStack Liberty kiadására épülő SUSE OpenStack Cloud 6 magas szintű rendelkezésre állást biztosít, valamint támogatja a Docker rendszert és az IBM z Systems mainframe-eket, így megkönnyíti a kulcsfontosságú üzleti alkalmazások és adatok áthelyezését a felhőbe. Ezenfelül a SUSE új OpenStack képzési és minősítési programot is kínál az OpenStack privát felhők telepítéséhez és üzemeltetéséhez.

 

„A SUSE megbízásából nemrég készült felmérés szerint a nagyvállalatok 90 százaléka már legalább egy privát felhőt használ a szervezeten belül, vagy tervezi a bevezetését, mivel üzleti előnyöket lát benne. Ugyanakkor sokan nehézségektől is tartanak, melyek között felmerült a bonyolult telepítési folyamat, a szállítóktól való függés vagy a szükséges szaktudás hiánya. A SUSE saját megoldásában orvosolja ezeket többek között az installálás egyszerűsítésével, képzésekkel, széles körű és meghosszabbított támogatással, valamint a könnyen telepíthető frissítésekkel” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

A SUSE a legújabb kiadás megjelenésével egy időben meghirdette az OpenStack-hez kapcsolódó képzéseinek bővítését. Az új oktatási és minősítési program, amelyet a SUSE az OpenStack Alapítvány vizsgarendszerén dolgozó csapattal közösen fejlesztett ki, a megoldás telepítésére és felügyeletére fókuszál, így segítve a vállalatokat az OpenStack technológia használatának egyszerűsítésében.

 

„Az OpenStack gyors ütemben nőtte ki magát valós alternatívává a vállalati felhasználású privát felhők területén. A sikeres privátfelhő-projektek megvalósításához a legtöbb szervezetnél kulcsfontosságú a házon belül rendelkezésre megfelelő szakértelem. Ebben jelent hatékony segítséget az olyan tapasztalt partnerek által nyújtott képzés, karbantartás és informatikai támogatás, mint például a SUSE. Az új képzési és minősítési programok felgyorsítják az OpenStack bevezetését. Ennek köszönhetően pedig több nagyvállalat képes teljes mértékben kiaknázni a privát felhő előnyeit, különös tekintettel a hatékony és rugalmas működésre” – mondta Gary Chen, az IDC szoftveralapú számítástechnikával foglalkozó kutatási vezetője.

 

A SUSE OpenStack Cloud 6 újdonságai az ügyfelek igényeire reagálnak:

  • A frissítések nem zavarják a munkafolyamatokat, ezáltal a SUSE OpenStack Cloud megkönnyíti az áttérést a jövőbeni OpenStack-kiadásokra.
  • A továbbfejlesztett magas rendelkezésre állási képességek révén az ügyfelek úgy helyezhetik át az üzleti szempontból kulcsfontosságú alkalmazásaikat a felhőbe, hogy a hagyományos infrastruktúrákkal megegyező szintű rendelkezésre állást érnek el. 
  • A termék a Xen, KVM, Hyper-V és Vmware mellett már az IBM z/VM megoldásokat is támogatja, ezzel a SUSE elsőként terjeszti ki a támogatást a hypervisorok ilyen széles körére.
  • A Docker-támogatásnak köszönhetően az ügyfelek új, innovatív tárolóba csomagolt alkalmazásokat állíthatnak össze és futtathatnak.
  • Az OpenStack Manila teljes körű támogatásával a SUSE Cloud OpenStack 6 közvetlen hozzáférést biztosít a nyílt forráskódú Manila megosztott fájlrendszer által kínált teljesítményhez, méretezhetőséghez és felügyelethez.
  • A SUSE Linux Enterprise Server 12 Support Pack 1 támogatásának köszönhetően az ügyfelek a vállalati informatikai szolgáltatások vezető platformjának legújabb verziójára építhetik saját OpenStack-felhőiket.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50