A Ricoh immár hetedszer lett a világ legetikusabb vállalata

forrás: Prím Online, 2016. március 16. 17:18

A Ricoh Company Ltd. bejelentette, hogy az etikus üzleti gyakorlat normáit meghatározó globális Ethisphere Institute szerint 2016-ban a világ legetikusabb vállalata lett.

Idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját az Ethisphere és vele együtt A Világ Legetikusabb Vállalatai minősítés, amely azokat a cégeket ismeri el, melyek összehangolják az elvet a cselekedettel, fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy megbízható részei legyenek az üzleti ökoszisztémának, és mindezek által képesek alakítani a jövő ipari normáit, a legjobb gyakorlatot mutatva a vállalatok számára.

 

A Ricoh hetedik alkalommal érdemelte ki ezt az elismerést, ami hangsúlyozza erős elkötelezettségét a vezető üzleti etikai irányzatok és gyakorlatok iránt, így biztosítva hosszú távon fenntartható értékeket ügyfeleinek, dolgozóinak, szállítóinak, szabályozó testületeinek és befektetőinek.  

 

“Globális vállalatként a becsületes és tisztességes üzletvitel értékei mentén végezzük munkánkat, ezért nyertük el ismételten az Ethisphere Institute ’A Világ Legetikusabb Vállalata’ díját” – mondta Donna Venable, a Ricoh Americas Corporation Humánerőforrásért felelős alelnöke. „Úgy vélem, ez az elismerés a jutalma annak a számtalan sikeres kezdeményezésnek, amelyet az elmúlt 80 év során globális technológiai vállalatként indítottunk útjára. Ezek a programok és az üzleti etika iránti elkötelezettség vállalati filozófiánk elengedhetetlen részét alkotják; ennek köszönhető, hogy a vállalatok egy olyan, megbízható partnerként tekintenek ránk, amely segítséget nyújt számukra az üzleti információk megőrzésében, átalakításában és kezelésében – napjaink dinamikus munkakörnyezeteiben is.” 

 

"Az Ethisphere folyamatosan újraértékeli és méri az üzleti magatartási sztenderdeket. Azok a vállalatok, amelyek vezető szerepet játszanak az olyan sztenderdekben, mint a vállalati állampolgárság, a tisztesség, vagy a transzparencia, értékesebbek a befektetők, a közösségek, az ügyfelek és a munkavállalók szemében, amely szilárd, fenntartható üzleti előnyt jelent” – mondta Timothy Erblich, az Ethisphere ügyvezető igazgatója. „Gratulálunk mindenkinek a Ricoh-nál A Világ Legetikusabb Vállalata elismerésért”

 

Elbírálás és pontozás

A Világ Legetikusabb Vállalata cím kiadását megelőző értékelés az Ethisphere Institute Ethics Quotient (EQ) rendszerén alapul, amelyet többéves kutatás során fejlesztettek ki, az Ethisphere Methodology Advisory Panel szakértő tanácsadói pedig tovább vizsgáltak és pontosítottak. Az EQ objektív, következetes és szabványosított értékelést nyújt a vállalat teljesítménye szempontjából. Az összegyűjtött információ inkább egy átfogó mintát biztosít a fő kompetenciákhoz, és nem olyan konkrét elemeket vizsgál, mint például a vállalatirányítás, az üzleti kockázat, a fenntarthatóság, vagy a teljesítmény.

 

A pontozás négy fő kategória értékelésével történik: üzleti etika és törvényi megfelelés (35%), vállalati állampolgárság és felelősség (20%), etika kultúra (20%), vállalatvezetés (15%) és iparági szerep, innováció és hírnév (10%).

 

Díjazottak 

A Világ Legetikusabb Vállalatai 2016 elismerésben részesülő cégek teljes listája itt található: http://worldsmostethicalcompanies.ethisphere.com/honorees/

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05