ABB robotok szerelik össze az új Mercedes SUV-okat

forrás: Prím Online, 2016. március 21. 09:41

Az ABB rugalmas és intelligens gyártási technológái lehetővé teszik, hogy a Valmet Automotive csökkentse a beruházási költségeket, növelje a termelékenységet és gyorsabban tudjon reagálni a piaci igények változására.

Az ABB 250 db robotot szállít a Valmet Automotive finnországi Uusikaupunkiban működő üzemébe, ahol azok a Mercedes-Benz GLC típusú SUV-jai karosszériájának összeszerelését fogják végezni. A GLC városi terepjárók gyártása 2017 elején kezdődik.

 

A szerződés volumene szintén kiemelkedőnek számít. Finnországban még sohasem írtak alá ilyen nagy értékű, ipari robototok beszerzéséről szóló szerződést. A beszerzéssel a Valmet Automotive megduplázza a tulajdonában álló ABB gyártású robotpark nagyságát: a robotok száma 500 fölé fog emelkedni. A nemrég bejelentett új gyártósor zöldmezős beruházás keretétben valósul meg. A beruházás során fő szerelősorok és részegység-összeszerelő cellák létesülnek. Az új robotok tovább erősítik a finn autóipari beszállító rugalmas gyártókapacitását, ami lehetővé teszi, hogy a cég a termelékenység fokozásával és az átfutási idők lerövidítésével továbbfejlessze gyártási folyamatait. 

 

„Az ABB rugalmas és intelligens gyártási technológiái segítségével a Valmet Automotive csökkenteni tudja a beruházási költségeket, növelni tudja a termelékenységet, és gyorsabban tud reagálni a piaci igények változásaira” – mondta  Pekka Tiitinen, az ABB Gyártásautomatizálás és Hajtások divíziójának  vezetője.  „Az ipari termelékenység javításának az ABB Next Level stratégiája is fontos szerepet tulajdonít, azt a növekedés egyik fő motorjának tekinti.” 

 

 

Az ABB Robotika robot-megoldásai a vevők – köztük a Valmet Automotive – számára kiváló hatékonyságot garantálnak a gyártási folyamatokban, segítségükkel pontosabb hegesztési varratokkal, szűkebb tűrésértékekkel, és összességében pontosabb gépgyártási technológiával gyárthatják a gépkocsikat. A rendelés alapján szállítandó robotok részben a 2013-ban bevezetett IRB6700 robotcsaládhoz tartoznak. Ezek a robotok robusztusabbak, és 15%-kal jobb az energiahatékonyságuk, mint az elődeiké. Karbantartásuk leegyszerűsödött, aminek köszönhetően a 150-300 kilogrammos kategóriában ezek a robot tekinthetők a legalacsonyabb összköltségű és legjobb teljesítményű robotnak. 

 

A megrendelés magában foglalja az IRB 8700-as robotokat is. A 2015 novemberében piacra került IRB 8700 termékcsaládhoz az ABB legnagyobb robotjai tartoznak. A 3,5 m karkinyúlású robotok akár 800 kg teher mozgatásra is képesek.

 

Az ABB Robotika az ipari robotok piacvezető szállítója. Foglalkozik robotszoftverek, perifériák, moduláris gyártócellák szállításával, ill. szervizszolgáltatásokat nyújt a következő tevékenységekhez is: hegesztés, anyagmozgatás, összeszerelés, festés és fényezés, komissiózás, csomagolás, palettázás és gépkiszolgálás. Főbb célpiacai: autóipar, műanyagipar, fémmegmunkálás, öntés, elektronika, szerszámgépipar, gyógyszeripar, élelmiszer- és italgyártás. Termékkínálata segítségével a gyártók emelhetik a termelékenységet, javíthatják a minőséget és növelhetik a dolgozók biztonságát. Az ABB már több mint 250 ezer robotot helyezett üzembe világszerte.  

 

Kulcsszavak: robot ABB

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09