Rekordév az autóskamerák piacán

forrás: Prím Online, 2016. március 24. 15:15

Az autóskamerák piaca az egész világon növekvő tendenciát mutat, a vitás helyzetekben vagy káresetkor bizonyítékként is használható felvételek sok kellemetlenségtől óvják meg az gépkocsi tulajdonosokat.

A menetrögzítő alapfunkción túl pedig már GPS-szel felszerelt, WIFI-vel ellátott vagy parkolás közben rögzítő eszközt is találunk a palettán. A szektor meghatározó szereplője, a Mio 2015-ben megötszörözte eladási számait Magyarországon, 2016-ra pedig még okosabb kütyüket, még több extrát és új, pénztárcabarát megoldásokat ígérnek az autósoknak.

 

Az okostelefonok megjelenése ellenére folyamatosan nő a közlekedést segítő autós eszközök iránti kereslet, a szektor legnépszerűbb termékeinek még mindig a GPS-ek számítanak. A magyarországi eladási mutatók 2015-ben több százezres számot mutattak, a fogyasztók szerint megéri GPS készüléket vásárolni a beépített autós navigáció vagy okostelefon alkalmazások helyett. Amellett, hogy az élethosszig tartó frissítésekkel sokat spórolhatunk, az önálló autós navigációk számos további előnnyel is bírnak: pontosabb helymeghatározásra képesek, jobb jelszintet biztosítanak a sofőrnek, az újgenerációs változatok pedig már valós idejű közlekedési információkkal, forgalmisáv-asszisztenssel és parkolási móddal érkeznek.

 

„Magyarországon nagy a verseny a GPS-ek piacán, a trendek viszont egyértelműen egy irányba mutatnak. A magas árérzékenység miatt az egyéni igényekre szabható termékeket keresik leginkább, melyekre a felhasználó a számára szükséges, akár ingyenesen beszerezhető térképeket a kívánt időtartamra telepítheti. A GPS-ek és az autóskamerák összevetésében, Európa többi országához hasonlóan egyelőre még Magyarországon is a navigációk számítanak népszerűbbnek, de a fedélzeti kamerák iránti kereslet évről évre egyre kiugróbb számokat produkál. 2016-ban a tendencia még tovább nő, az autóskamera eladások az előrejelzések szerint a tavalyi számok másfélszeresét is meghaladják majd.” – foglalta össze a piaci trendeket a Mio régiós eladásokért felelős menedzsere, Cosmin Dobranis.

 

 

 

Az autóskameráké a jövő

A menetrögzítők hasznát a biztosító társaságok is kezdik felismerni, van olyan ország, ahol bizonyos értékhatár fölött kötelezővé is tették használatukat. Bár itthon még nem elvárás, egyre több autótulajdonos ébred rá a fedélzeti kamerák biztosította előnyökre. A számok folyamatos növekedésre utalnak Magyarországon, Európában és az egész világon egyaránt. A praktikus szerkezetek elsősorban a vitás esetek könnyebb elbírálására és a biztosítási csalások kiszűrésére alkalmasak. A kínálat abszolút csúcskategóriájának a Mio Combo termékeit tekinthetjük, melyek a már említett két kedvencet egyesítik: navigáció és autóskamera egyben. Idén négy új Mio termék is érkezik ebben a kategóriában.

 

 „A tavaly bevezetett újdonságok igazolták elvárásainkat, hiszen az autóskamerák piacán ötszörösére nőtt a magyarországi eladások száma. A kezdeti lendületet szeretnénk átvinni 2016-ra is, az idei újdonságok és iparági innovációk hatására legalább 25%-os piaci részesedést tervezünk elérni az év végére” – árulta el a Mio jövőbeni terveit Cosmin Dobranis. 

 

A Mio innovációs technológiái új termékek formájában érkeznek Magyarországra, 2016-ban az újgenerációs GPS-ek és autóskamerák mellett bemutatják Smart Home és hordható elektronikai megoldásaikat is.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50