A jó biztonsági hírnévvel rendelkező bankokat előnyben részesítik a cégek

forrás: Prím Online, 2016. április 6. 16:10

A cégek kétharmada a biztonsági szempontból megbízhatóbb bankokat választja a Kaspersky Lab felmérése szerint. Azok a bankok, amelyek kiemelten kezelik a biztonságot és mindent megtesznek az online pénzügyi csalások ellen, előnyt élveznek a meglévő ügyfelek megtartása és az újak megszerzése terén.

A felmérés kimutatta, hogy 10-ból 9 cég (94%) használ különféle online banki szolgáltatásokat a napi működése során. Az, hogy a cégek a bankfiókok meglátogatása nélkül használhatják a banki szolgáltatásokat, számos előnnyel jár többek között gyorsabb ügyintézéssel és a működési költségek csökkenésével. Ugyanakkor ennek a kényelemnek ára van, mivel a vállalatokat kiteszi az online pénzügyi csalások kockázatának és lehetővé teszi a kiberbűnözők számára, hogy egy újabb módon férhessenek hozzá a vállalati IT infrastruktúrához.

 

A bizalmas információk megvédése a cégek egyik legfőbb szempontja, amikor bankot választanak. A megkérdezett vállalatok közel háromnegyede (72%-a) mondta azt, hogy a bankokat biztonsági reputációjuk alapján választják, és 10-ből 9 vállalat (88%) hajlandó akár többet is fizetni, hogy egy olyan bank legyen a partnere, amely  fejlett biztonsági szolgáltatásokkal és jó biztonsági múlttal rendelkezik. A cégek 43%-a szerint saját maguknak is további lépéseket kell tenniük a pénzügyi tranzakciók megvédése érdekében.

 

Hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsák üzleti ügyfeleiknek, és biztosítsák számukra a nyugalmat adataik és tranzakcióik biztonságát illetően, a bankoknak  egy átfogó biztonsági megközelítésre van szükségük. A Kaspersky Fraud Prevention segít a bankoknak megvédeni IT infrastruktúrájuk minden elemét, beleértve a mobil banki appokat is. A Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints teljes körűen megvédi az ügyfeleket és számítógépeiket a pénzügyi csalásoktól, így egyszerűen és kényelmesen bankolhatnak anélkül, hogy magukat vagy szolgáltatójukat kockázatnak tennék ki.

 

Ross Hogan, a Kaspersky Lab Global Head of Freud Prevention elnöke a következőket nyilatkozta: “A mai, technológia által működtetett környezetben a bankok nagyon hasonlóan működnek az informatikai cégekhez. Minden interakciójuk az ügyfelekkel és partnereikkel számítógépesített, továbbá az információt online tárolják és osztják meg. Azonban az előnyök ellenére ez a megoldás sérülékennyé teszi a banki folyamatokat, és az IT infrastruktúrába való bármely illetéktelen behatolás óriási adatvesztést, vagy ami még ennél is rosszabb pénzügyi veszteségeket és a jó hírnév elvesztését eredményezheti. Ezért rendkívül fontos, hogy a bankok egyre inkább úgy gondolkozzanak, mint az informatikai cégek, és elsődlegessé tegyék a biztonságot, amikor fejlesztik és nyújtják szolgáltatásaikat.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05