A Huawei bemutatta a P9 és P9 Plus okostelefonokat

forrás: Prím Online, 2016. április 7. 10:22

A Huawei fogyasztói üzletága a mai napon Londonban egy nagyszabású rendezvény keretében mutatta be legújabb zászlóshajó termékét, a P9-et, amely a Huawei és a Leica Camera AG együttműködésének első terméke. A vállalat a P9 mellett bemutatta a készülék „nagytestvérét”, a P9 Plust is.

A Huawei a londoni Battersea Evolutionban tartott rendezvényen leplezte le legújabb televíziós reklámfilmjének előzetesét, amely a vállalat két, új globális márkanagykövetének, Scarlett Johansson és Henry Cavill színészek főszereplésével készült. Az előzetesben exkluzív kulisszák mögötti felvételeket mutatott a vállalat a két világsztár shanghai-i és hollywoodi találkozásáról. A P9 bemutatóján két top fényképész, Mary McCartney és David Guttenfelder is csatlakozott Henry Cavillhez.

 

 “A Huawei nagyon lelkes, hogy a P9 felhasználói számára az okostelefon-fotózás kiemelkedő élményét nyújthatja, támaszkodva a Leica páratlan képességeire, amely több mint 100 éve vezető a képalkotás világában.” – mondta el Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója. “A felhasználók évről évre több milliárd képet készítenek az okostelefonjukkal világszerte, így a fotográfia fontos része a felhasználói élménynek. A P9 felhasználói most páratlan tisztaságú, gazdagságú és hiteles képeket tudnak készíteni, egy elragadóan tervezett és erős telefonnal, amely egyrészt lenyűgözően néz ki, másrészt használata is fantasztikus.”

 

P9 – a készülék, amely megújítja az okostelefonnal való fényképezést

A Huawei és a Leica egyesítette tervezési és mérnöki kiválóságát a két cég tervezett fényképezési rendszerben, így a P9 biztosítja kategóriájában az egyik legjobb hardvert és szoftvert, optikai lencséket, a szenzorokat, képalkotó algoritmusokat annak érekében, hogy a felhasználók a legjobb minőségű képeket készíthessék.

 

A P9 páratlan képalkotó képességét a hátulján található duálkamera és a pontosságáról, valamint a részletességéről nevezetes Leica által biztosított lencsék adják, amelyek megfelelnek az iparág legszigorúbb minőségi követelményeinek. A készülék RGB kamerát arra fejlesztették ki, hogy rabul ejtse a színeket, míg a monokróm kamera kiváló a képek részleteinek megmutatására. A P9 két hátlapi kamerája egyszerre működik, ezzel több fényt valamint részletet képes rögzíteni, amely gyenge fényviszonyok mellett különösen előnyös.

 

 

A P9-cel lőtt fotók magukon viselik a Leica által fémjelzett időtlenséget és egyedi érzelmi rezonanciát. Fényképezéskor a felhasználó három Leica kamera-mód közül választhat: az egyik a normál, a másik az élő, azaz telített, briliáns színeket biztosító, úgynevezett vivid color és a harmadik, a smooth color. A P9 kamera paramétereinek aprólékos kalibrálásával mindegyik mód hűen adja vissza a Leica valódi színeit és stílusát. A monokróm mód kiválasztásával a P9 tulajdonosok valódi monokróm kameraként használhatják a készüléküket, és kiváló minőségű fekte-fehér képeket készíthetnek. 

 

A Huawei Hybrid Focus technológiájának alkalmazásával a P9 nagyon gyorsan, pontosan és megbízható módon készít képeket. A készülék a kamera fókuszálását három metodikával, a lézerrel, a mélységélesség méréssel és a kontraszttal segíti, és automatikusan választja ki azt, amelyik az adott környezetben a legjobb eredményt hozza.

 

A széles-rekesznyíláson keresztül történő fényképezési mód lehetővé teszi a P9 felhasználók számára, hogy innovatív vizuális hatásokkal kísérletezzenek, amely segítségével egyedi képeket, tartalmakat hozhatnak létre. A készüléket úgy tervezték, hogy könnyű legyen beállítani rajta a kamera rekeszét, hogy az életlen részeken kialakuló fényfoltokat – bokeheket – és más mélység-élességi effektusokat lehessen létrehozni vele, miközben a kép fő témáját éles fókuszban tartja.

 

“A Leica és a Huawei osztoznak abban az elkötelezettségben, hogy kitűnő képalkotást hozzanak létre. Együttműködésünk a kiváló, professzionális fotográfiát több fogyasztó számára fogja elérhetővé tenni szerte a világon.” – mondta el Oliver Kaltner, a Leica vezérigazgatója. “Elmélyítjük együttműködésünket annak érdekében, hogy a felhasználóknak a legkedvezőbb okostelefon fényképezés élményét nyújtsuk.”

 

Az iparági dizájn egy magasabb szintje

A P9 a P sorozat korábbi prémium okostelefonjaihoz hasonló elegáns, minimalista dizájnnal érkezik: lekerekített szélekkel, kiváló minőségű 2.5D üveggel és a repüléssel és űrhajózással kapcsolatos iparágban használt alumíniumból készült testtel.  

 

Erő és teljesítmény

A P9-et 5,2-inches 1080P kijelzővel, valamint az új Kirin 955 2,5Hz 64-bites ARM-alapú processzorral, illetve 3000mAh nagy sűrűségű akkumulátorral szerelte fel a Huawei a kiváló teljesítmény érdekében. 

 

A Huawei a rendezvényen bemutatta továbbá a P9 Plust, amely 5,5-inches Press Touch (korábbi elnevezése szerint Force Touch) kijelzőt és nagyobb, 3400mAh-s akkumulátort kapott. Ezenkívül a P9 Plus dual-IC gyors töltés funkciót kínál felhasználói számára, akik így tíz perc töltés után akár hat órán keresztül telefonálhatnak a készülékkel. 

 

A Huawei a telekommunikáció terén szerzett szakértelmét is kamatoztatja a P9-ben és a P9 Plusban, mindkét készüléket virtuális hármas antennával látta el a zökkenőmentes hálózati kapcsolódás érdekében: ennek segítségével a felhasználók bárhol élvezhetik a mobilinternet kínálta előnyöket. 

 

A P9 és a P9 Plus emellett tökéletes védelmet nyújtanak a felhasználók személyes adatainak is, a Huawei által kifejlesztett biometrikus ujjlenyomat felismerő technológia segítségével: a készülékekbe szerelt ujjlenyomat olvasó gyors, pontos és biztonságos. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09