Újra lesz Magyar Kupa a Jubileumi 16. Challenge 24-en!

forrás: Prím Online, 2016. április 8. 15:12

Már lehet jelentkezni a 2016-os Challenge24-re, Európa egyik legjelentősebb magyar szervezésű, idén a programozók számára jubiláló 16. programozó csapatversenyére.

Emellett a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete idén már második alkalommal rendezi meg a Magyar Kupát is, melynek keretében 10 hazai csapatnak is lehetősége nyílik összemérni tudását és átélni a nemzetközi döntő hangulatát.

 

A több, mint 1 millió Forint összdíjazású Challenge24 igazi probléma megoldó verseny, melyen a programozás mint a legfontosabb mérnöki/matematikai eszköz jelenik meg. Tavaly a feladatok között kottafelismerés, pingponglabda navigálás, vagy éppen mesterséges intelligenciához köthető, 30 csapatos amőbajáték egyaránt helyet kapott. A feladatok mindegyike a való élet problémáiból és mérnöki kihívásaiból merít.

 

A Challange24 így egyedülálló lehetőséget nyújt a magyar egyetemista hallgatók és a már dolgozók programozók számára, hogy hazai környezetben közvetlenül is összemérhessék tudásukat más országok programozó-zsenijeivel, akik matek, algoritmuselméleti, vagy akár mérnöki területeken is egyaránt jártasak.

 

A csapatok regisztrációja a Challenge24 hivatalos honlapján zajlik és április 29-ig tart. A háromfős csapatok a budapesti döntőbe a verseny internetes oldalán zajló április 30-i előválogatóból kerülhetnek, melyet a szervezők 2016. június 23-26 között tartanak.

 

 

A megmérettetés résztvevőinek komplex, sokféle ismeretet igénylő feladatsort kell megoldaniuk, melyek matematikai, algoritmuselméleti, grafikai, hálózati és mesterséges intelligenciával kapcsolatos problémák köré épülnek. A feladványokat való életből vett problémák ihletik, melyeknek megoldása algoritmikus úton lehetséges. Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a résztvevők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre, programozási nyelvre vonatkozóan. A résztvevők, akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni döntő során is saját számítógépeiket használják. A weboldalon megtalálhatók az elmúlt 15 év feladatai, megoldásokkal együtt, hogy ezzel is segítsük a felkészülést.

 

Az idei küzdelem is számos hazai és nemzetközi cég támogatása mellett zajlik, a patronáló cégek legtöbbször a helyszínen is végigkövetik a küzdelmet. Idén már ötödik éve gyémánt fokozatú támogatója a versenynek a Google, mellette második éve a GE Digital. A második alkalommal megrendezésre kerülő magyar kupa tárgynyereményeit idén a GRAPHISOFT ajánlotta fel. A Challenge24 emellett továbbra is élvezi a verseny alapítótámogatójának, a már 25 éves múlttal rendelkező Fornaxnak az arany fokozatú támogatását. A régi támogatóink mellett az EPAM pedig BeeSmarter versenyünkkel egyetemben már a Challenge24 mellett is arany fokozatú támogatóként jelenik meg.

 

A hallgatók részvételét a hazai egyetemek mellett, külföldi felsőoktatási intézmények is támogatják, illetve magyar és nemzetközi cégek sora tartja fontosnak a kihíváson keresztül a tehetségek felkutatását és megismerését. A Challange24 élmezőnyében végezni komoly szakmai teljesítményt jelent, ezért minden évben több száz csapat indul a versenyen. 

 

A támogatókkal való megismerkedésre, kapcsolat építésre a helyszínen túl lehetőség nyílik a hagyományossá váló ITpiknik nevű rendezvény keretében is, melyet a MAVE, a budapesti StartupSafary rendezőjével, az X-labsszal közösen szervez meg. Az ITpiknik egy olyan szabadtéri batyusbált mintázó kötetlen esemény, ahol minden, a szakma iránt érdeklődő látogató mélyebb betekintést szerezhet a pikniken jelen lévő, IT világot képviselő cégek szakmai életébe.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05