Felhős szoftver szolgáltatókat venne az S&T Hungary

forrás: Prím Online, 2016. április 9. 05:43

Az organikus növekedés mellett az idén már felvásárlási célpontokat is keres az S&T Consulting Hungary Kft. Az IT-tanácsadó cég olyan hazai vállalkozásokra pályázik, amelyek a felhő biznisz szoftverszolgáltatási (SaaS) területén működnek.

A szoftverrel, mint szolgáltatással foglalkozó hazai cégeket térképezi fel mostanában az S&T Consulting Hungary Kft. „A cél, hogy megtaláljuk az ehhez megfelelő know-how-val is rendelkező vállalkozásokat, amelyeknek megfelelő vételi ajánlatot tudunk tenni. Potenciális felvásárlási célpontként akár 10-20 fős cégek is szóba jöhetnek, a lényeg, hogy meglegyen a kellő szolgáltatói kompetencia ” – mondja Szabó Péter, az S&T Hungary ügyvezető igazgatója.  

 

Hozzáteszi, a vételi szándékkal nem csak piacot akarnak szerezni, hanem azt jó eszköznek találják az égető szakemberhiány enyhítésében is, amivel bizonyos területeken az S&T is szembesül. A szoftveripar egyre inkább csapatmunka, amihez a csapattagokat egy időben több helyről „levadászni” sokkal nehezebb, mint felvásárlással. 

 

Ezáltal felgyorsulhat a piacra lépés folyamata is, ami a szolgáltatások tekintetében most az egyik fókusz terület az S&T-nél – emeli ki az ügyvezető. Már a tavalyi 15 százalékos létszámbővítés is alapvetően azt a célt szolgálta, hogy a cég több területen is minél nagyobb hozzáadott értékű szolgáltatást nyújtson. Ennek a hatása már az üzleti számokban is érződik a dobozmozgatás rovására, tavaly sokkal több szolgáltatást értékesítettek, mint egy évvel korábban.  

 

A jövőben szolgáltatóként jelennek meg a vállalatirányítási rendszerek piacán, ahol márciustól egy nagy nemzetközi energetikai céggel szerződtek le az SAP legújabb üzleti megoldás csomagjának az S/4HANA-nak a szolgáltatásként való nyújtására. Az S/4HANA-val szolgáltatóként régiós szinten is az elsők között jelentek meg.   A 2016-os év során az IT-piac más szegmenseiben is szolgáltatóként fognak megjelenni, kiemelt fókusszal az IT Biztonsági megoldásokra.

 

 

Ami a nemrég zárult 2015-ös évet illeti, az üzleti mutatók a tulajdonosi elvárásokat felülmúlóan alakultak. A 7,5 milliárd forintos árbevétel szinten tartása mellett jelentősen javult a jövedelmezőségi ráta, amely leányvállalati szinten elérte már a 30 százalékot, az idei terv 32 százalék. Tavaly a legjobban teljesítők a CAD/CAM és az SAP üzletágak voltak, megrendelői szinten a pénzügyi szektor hozta a legtöbb üzletet, de nagyban lehetett építeni a távközlési szektor megbízásaira is.

 

Az ügyvezető idén a nagy számú Microsoft Azure alapú felhő projektnek köszönhetően elsősorban az adatközponti, valamint a már említett SAP S/4HANA szolgáltatásnak köszönhetően az SAP üzletágban vár számottevő növekedést. 

 

Az S&T egyre jobban építhet a távközlési szektor növekvő keresletére is, ennek kiaknázására idén februárban komoly lépésre szánta el magát. A Cisco Gold partnereként a cég már eddig is több mint 40 fős, jól képzett mérnök csapattal képviselte a gyártó hálózati termékeit és technológiáit. A jövőben viszont az iparág specifikus tudások és megoldások kifejlesztésére fókuszáló stratégia mentén egy új, a távközlési szolgáltatói hálózatokra koncentráló csoport kialakításába kezd.

 

„A szolgáltatói hálózatok világa teljesen más kihívásokat jelent, mint a nagyvállalati környezet és a szokottnál is árérzékenyebb. Ebben a szektorban hatalmas a verseny az egyes termékek között és a visszajelzések azt mutatják, hogy az ügyfelek a termékek megvásárlása mellett igénylik a helyi képviseletet ellátó integrátor cég szakmai támogatását is.” – mondja Lenkei Árpád, az S&T szakmai igazgatója. 

 

Az S&T Consulting Hungary Kft. az 1993-ban alapított, tőzsdén jegyzett osztrák S&T AG magyarországi leányvállalata, a hazai informatikai piac egyik meghatározó szolgáltató cége. Éves árbevétele 2015-ben meghaladta a 7,5 milliárd forintot. A budaörsi székhelyű társaság jelenleg több mint 100 főt foglalkoztat. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05