Hátul is van szeme a Mio új csúcskamerájának

forrás: Prím Online, 2016. április 18. 15:22

Aki járt már pórul egy közlekedési szabálytalanság ártatlan elszenvedőjeként, tudja, milyen sokat ért volna egy jó pillanatban készített, bizonyító erejű felvétel. A személyes szemtanúként funkcionáló Mio MiVue autóskamera család legmodernebb tagja, a 698 Dual nagyméretű érintőképernyővel, kristálytiszta, kétirányú kameraképpel, parkolás közbeni automata rögzítéssel és megannyi vezetést segítő kiegészítő funkcióval óv minket a jogtalan káresetektől és a felesleges kiadásoktól.

Egy autóskamera felvétele akkor a legjobb, ha utazási emlékként marad meg nekünk és soha nem kell bizonyítékként használnunk. Ez persze csak álom, hiszen a valóságban sajnos mindennaposak az apró koccanások és a parkolóban meghúzott autók is. Ilyenkor arra gondolunk, bár lenne kézzel fogható bizonyíték a történtekről: ezen segítenek az autótulajdonosok körében egyre népszerűbb menetrögzítő kamerák. A bizonyító erejű felvételhez nem árt, ha a videó HD minőségű, GPS koordinátákkal követhető, és széles látószögben mutatja a vitás helyzetet. Ezeket a tulajdonságokat és megannyi hasznos extrát foglal magába a Mio Mivue 698 Dual, mely a piacon lévő dashcamek csúcsmodelljének is tekinthető.

 

 

Kristálytiszta képminőség minden helyzetben

Mindkét kamera a legújabb, H.264 rögzítési technológiával ellátott, így másfélszeresére nőttek az adattárolási lehetőségek, mint a hagyományos rendszereknél. Emellett nagyobb felbontást és képátviteli sebességet tesznek lehetővé felvétel készítésekor. Az első kamera Extreme HD felvételt (2304x1296) biztosít még 30 fps képrögzítés mellett is, míg a hátsó kamera ugyanilyen sebességnél Full HD (1920x1080) teljesítményre képes. A kamerákban lévő optikák F1.8 és F2.0 rekeszértékű lencsékkel biztosítják, hogy még gyengébb fényviszonyok között is tökéletesen kivehető legyen a videó minden egyes részlete, ha bizonyítékként kellene használnunk.

 

Csúcsmodern extrák a váratlan helyzetekre

A kétirányú rögzítés csak egy a Mio MiVue 698 Dual számtalan előnye közül. A dashcam része ugyanis egy 3 tengelyű G-szenzor is, amely méri az autót ért impulzusokat, segítségével pontosan beazonosítható, mikor, honnan és milyen erőhatás érte a járművet. Ez a funkció pedig segít rekonstruálni minden helyzetet, az apró balesettől az esetleges karambolig. A készülék emellett sávelhagyásra- és ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszerrel is bír, melyek az eszköz legújabb frissítésében kaptak helyet. Előbbi célja, hogy figyelmeztessen bennünket, ha az autó kitérne az aktuális forgalmi sávból, utóbbinál pedig a készülék 60 km/h-s sebesség fölött azonnal jelez, ha az autónk az előttünk haladótól kevesebb, mint 15 méteres, vagy kevesebb, mint 1,5 másodpercnyi távolságra van, emellett az eszköz ingyenes sebességmérő kamera figyelmeztetéseket is küld.

 

 

Parkolás közben is őrködik

Az eszköz nem csak az úton, hanem álló helyzetben is képes felvételt készíteni, ha parkolási módba kapcsoljuk. Ekkor ugyanis aktiválódik a kamerákba épített mozgásérzékelő, és rögzíti az eseményeket a parkoló autó körül, még ha a vezető nincs is jelen. Bármilyen mozgást, vagy az autó közelében történt esetet rögzít, így lehetővé teszi, hogy felvétel készüljön arról is, ha valaki rongálná, megpróbálná feltörni, vagy nekiütközne az autónak. Kétirányú kameraállásának köszönhetően pedig mindegy, hogy az autó előtt, vagy mögött történnek az események, a készülék mindent filmre vesz.

 

A Mio újgenerációs MiVue 698 Dual csúcskészüléke 89.990 Ft-os áron kapható.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05