Rendhagyó tanórákat indít a UPC

forrás: Prím Online, 2016. április 27. 09:09

A UPC Magyarország a tanév végéig meghosszabbítja új oktatási programját, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által életre hívott Digitális Témahét keretében indított el.

A „60 perc alatt az internet körül” című interaktív órákon általános iskolásoknak mutatják meg, hogyan épül fel a világháló és hogyan kell okosan élni a lehetőségeivel. A UPC programjában kiemelt figyelmet kapnak a speciális nevelési igényű tanulókkal foglalkozó és az elmaradott térségekben működő iskolák – jelentették be a Digitális Témahét mai díjátadóján.

 

Interaktív bemutatóval, játékos kísérletekkel és sok-sok, internettel kapcsolatos érdekességgel várták a UPC Magyarországnál annak a speciális oktatási igényű iskolának a diákjait, amely elsőként jelentkezett be a szolgáltató „60 perc alatt az internet körül” című programjára. A UPC Magyarország az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által április első hetében életre hívott Digitális Témahét programsorozathoz kapcsolódva fejlesztette ki interaktív foglalkozását, melyen azt mutatták be, hogyan működik az internet, milyen csatornákon jut el az otthonokba, és hogyan kell okosan élni a lehetőségeivel. 

 

A UPC az elmúlt években több nagyszabású programot is indított a digitális írástudás elterjesztésére. Az általa támogatott „Kattints rá Nagyi!” tanfolyamokon több mint tízezer idős internetezőt oktattak digitális ismeretekre; a biztonságos internetezést bemutató kiadványaival, online elérhető tudástárával pedig ma is a legfiatalabbakhoz szól a vállalat. A UPC Digitális Témahét keretében meghirdetett új foglalkozására május végéig jelentkezhettek az iskolák, de a szolgáltató az IVSZ díjátadóján bejelentette, hogy programját egészen az idei tanév végéig meghosszabbítja. A rendhagyó tanórákra elsősorban a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó és elmaradottabb térségekben működő intézményeket várja a UPC.

 

Dárdai Mária, a UPC Magyarország jogi és szabályozási igazgatója, a díjátadón elmondta: „Fontosnak tartjuk, hogy szerepet vállaljunk a digitális írástudás és az internettel kapcsolatos ismeretek terjesztésében, különösen a hátrányos helyzetben élő gyerekek, fiatalok körében. Ők azok, akik gyakran el vannak zárva a digitális világ lehetőségeitől. Célunk, hogy előttük is megnyissuk a kapukat és megtanítsuk nekik, amit az internetről ma már mindenkinek tudnia kell. A UPC folyamatosan fejleszti hálózatát a fővárostól távolabb eső településeken is, de e fejlesztéseknek csak akkor van valódi haszna, ha az ott élők képesek élni a nagy sebességű hálózat nyújtotta lehetőségekkel. Tudatos internethasználókat szeretnénk nevelni, ehhez ad segítséget digitális oktatási programunk.” 

 

A UPC Magyarország a Digitális Témahét hivatalos szponzoraként az IVSZ, tanárok számára kiírt pályázatát is támogatta, melyen a legjobb, digitális kompetencia fejlesztését és a digitális pedagógia terjedését célzó projektterveket keresték. A UPC különdíját, egy Dell Inspiron i7 notebookot és hozzá egy egyéves mobilinternet előfizetést, Kiss Mónikának, a szegedi Orczy István Általános Iskola tanárának ítélte oda, digitális eszközöket és csatornákat kreatívan használó oktatási projektjéért.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50