Idén harmadszor fogadta a Telekom a diákokat a Lányok Napján

forrás: Prím Online, 2016. április 29. 09:06

Az idei Lányok Napján is aktív szerepet vállalt a Magyar Telekom Csoport. Az április 28-i országos programot a vállalatcsoport összekapcsolta saját, Legyél Te is Informatikus! nevű pályaorientációs kezdeményezésével, és két fővárosi helyszínen, a Telekom Parkban, valamint a T-Systems Székházban fogadta az érdeklődő középiskolás lányokat.

A Legyél Te is Informatikus!  programmal a Telekom Csoportnál dolgozó szakemberek saját példájukon keresztül is népszerűsítik az informatikus  pályát, mutatják meg a diákoknak az informatikus szakmában lévő karrierlehetőséget. A foglalkozás 45 perces tanórák keretében történik, amelyben a fiatalok megismerhetik az informatikai munkaköröket, köztük a programozás, a fejlesztés világát, inspirálva ezzel a diákokat arra, hogy ebbe az irányba tanuljanak tovább. A telekomos és t-systemses előadók az informatikusokhoz kapcsolódó sztereotípiák megdöntésére felfűzött interaktív előadással hozzák közelebb szakmájukat a diákokhoz.

 

„Mivel a Magyar Telekom és T-Systems Magyarország piacvezető a hazai infokommunikáció területén, fiatal munkatársaink óriási szakmai kihívásokkal találják magukat szemben. Számos olyan innovációval találkozhatnak, amely itt jelenik meg először Magyarországon. A legújabb technológiákkal ismerkedhetnek meg, olyan projektekbe kapcsolódhatnak be, mint pl. a digitális város, amelyek európai szinten is egyedülállóak.” – mondta Somorjai Éva humán erőforrás vezérigazgató-helyettes.

 

A Legyél te is informatikus! programon belül külön ösztönző modul szól a lányoknak, hiszen jelenleg az informatika férfi dominanciájú világ, pedig a lányok számára is rengeteg perspektívát kínál. A női informatikusok például átlagosan sokkal kevesebb időt töltenek álláskereséssel, mert sok munkakörben jobbak, hatékonyabbak tudnak lenni, mint férfi kollégáik. Azon túlmenően, hogy a női informatikusok minden területen kiválóan megállják a helyüket, kétségtelenül vannak olyan szakmai feladatok, amelyek közelebb állnak a nőkhöz. Emellett egy vegyes csapat általában hatékonyabban és jobb hangulatban tud dolgozni, mint egy tisztán férfitársaság. 

 

A Telekom és T-Systems programját látogató lányok ezen túl hallhattak a Telekom – T-Systems Gyakornoki Programról is, valamint Karrieriránytűn vehettek részt, ahol a Hogyan válasszak szakmát? kérdését járták körül emberi erőforrás szakemberekkel. Ezután megnézhették a Telekom  hálózatüzemeltető központját, valamint a T-Systems Innovációs Központját, a Future Zone-t.

 

Az idén április 28-án megrendezett Lányok Napja, egy országos, interaktív, ingyenes program, amit a Nők a Tudományban Egyesület szervez minden évben, középiskolás lányoknak. Ez egyben a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés, amely számos országra kiterjed és egész Európában azonos napon rendezik meg.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05