Egyszerűsített színkezelés az inkjet nyomdagépekben a Xerox megoldásával

forrás: Prím Online, 2016. május 2. 11:35

A Xerox megújította az inkjet nyomdagépek időigényes, folyamatos odafigyelést igénylő színkorrekciós eljárásait. Így most már a nyomdai szolgáltatóknál sincs akadálya annak, hogy munkáról - munkára biztosítsák az egyenletes színnyomást.

Ezt a Xerox IntregratedPLUS Automated Color Management (ACM) megoldása teszi számukra lehetővé, amellyel hardveres beruházás nélkül, egy laptop és egy szkenner használatával, egyszerűen beállíthatóak a pontos színek bármely, beágyazott spektrofotométer nélkül működő inkjet nyomdagépen.

 

 

A Xerox új megoldása nem igényel színkezelési szakértelmet, miután az a bekapcsolás után automatikusan elvégzi a színkorrekciókat. Ráadásul mindezt a beállításokhoz szükséges lépések számának csökkentésével a korábbiakhoz képest jóval rövidebb idő alatt, órák helyett perceken belül hajtja végre. A folyamat mindössze abból áll, hogy a nyomtatott oldal szkennelt változatát az ACM-en keresztül kell továbbítani a felhőbe, ahonnan rövidesen visszaérkezik a részletes felbontást tartalmazó végleges anyag.

 

A beépített automatizálási lehetőségek révén az ACM biztosítja színek pontos használatát az adott nyomdai feladathoz a teljes nyomdai folyamat során. Ennek megfelelően a Xerox fejlesztése javítja a termelékenységet, növeli a munkafolyamat hatékonyságát és egyszerűsíti a színkezelést, aminek köszönhetően a nyomdai szolgáltató még több megbízást teljesíthet a jövőben. Ugyanakkor a rendszert úgy alakították ki, hogy automatikusan adjon visszajelzést az operátornak, ha színkarbantartásra van szükség.

 

„Az IntegratedPLUS Automated Color Management fejlesztésünk csökkenti a munkafolyamatok komplexitását, illetve növeli az automatizált nyomtatásellenőrzés, profilozás és színfrissítés pontosságát. A drupa kiállításon azt fogjuk bemutatni, hogy ezzel a megoldással, hogyan redukálhatóak a munkafolyamat állomások 34-ről mindössze kilenc lépésre a Xerox Rialto™ 900 Inkjet nyomdagépünkön” – mondta Lendvai Gyöngyi, a Xerox Magyarország Kft. nyomdaipari termékek és megoldások üzletág termékmenedzsere.

 

Az élő ACM bemutató a düsseldorfi drupa kiállításon a Xerox standján lesz látható, ahol számos más nyomdaipari megoldással várja még a látogatókat. A rendezvénnyel kapcsolatos további Xerox érdekességek a www.xerox.com/drupa oldalon találhatóak meg.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09