Minden eddiginél nagyobb teljesítménynövekedést biztosítanak az új Dell PowerEdge szerverek

forrás: Prím Online, 2016. május 6. 08:26

A Dell bemutatta eddigi legnagyobb teljesítményű és legkönnyebben kezelhető, 13. generációs PowerEdge szervereit.

A vállalat ügyfelei több mint 65 országban támaszkodnak a Dell PowerEdge szerverekre a terhelések minden szintre kiterjedő kezelésében és optimalizálásában. A termékcsalád mostantól több mint 20 százalékkal nagyobb teljesítményt, differenciált léghűtés-támogatást és több mint 12 százalékkal nagyobb memória-sávszélességet biztosít az Intel Xeon processzor E5-2600 v4 fejlesztéseinek köszönhetően. Mindezek már elérhetők a legfejlettebb Dell PowerEdge 13. generációs szervereken, amelyek rackszekrénybe szerelhető, torony, blade, illetve egyesített infrastruktúrájú architektúra kivitelben is rendelhetők. 

 

Az olyan megatrendek, mint a közösségi média, a mobiltechnológia, az analitika, vagy a felhő, átírják az informatika szabályait. Ezáltal minden eddiginél nagyobb az informatikai részlegekre nehezedő nyomás, hogy kiváló teljesítményt nyújtsanak, illetve napi szinten, és minél gyorsabban reagáljanak az üzleti környezetben bekövetkező változásokra. A PowerEdge 13. generációs szervereket úgy tervezték, hogy az ügyfelek megfeleljenek ezeknek a kihívásoknak, és így az üzleti növekedésre és az innovációra koncentrálhassanak.

 

„Az ügyfelek növekvő igényeivel párhuzamosan egyre nagyobb teret nyernek a terhelésorientált, szoftveralapú adatközpontok, amelyek mind inkább számításközpontúvá válnak.  A Dell x86- alapú szerverek globális piacán elért részesedésének további növekedése, különösen a blade szerverek tekintetében, kiválóan jelzi, hogy megoldásainkkal mindenben eleget teszünk az ügyfeleknek. A szerverpiacon mintegy 20 év során szerzett termékismeretünkre alapozva a Dell PowerEdge 13. generációs szerverekben számos praktikus innovációt alkalmaztunk, amelyeknek köszönhetően ügyfeleink számára megfelelő funkcionalitást és jövőálló adatközponti megoldásokat tudunk nyújtani.” – mondta Ashley Gorakhpurwalla, a Dell Server Solutions alelnöke és vezérigazgatója.

 

Teljesítménytesztek:

  • Megnövelt processzorteljesítmény: 
    Az E5-2699 v4 processzorral ellátott PowerEdge R730 a piacon egyedülálló módon 21 050 pontot ért el két-foglalatos konfigurációban, Linux környezetben az SAP SD 2 Tier (Linux) teljesítményteszten, ami 27,6 százalékkal jobb eredmény, mint az előző generáció esetében.
    Ezen túlmenően az E5-2699 v4 processzor a PowerEdge R630 platformon akár 30 százalékkal jobb eredményt képes elérni a SPECint_rate_base2006 teljesítményteszten, és akár 22,1 százalékkal jobb teljesítményt nyújt a SPECfp_rate_base2006 teljesítményteszten.
  • A piacon elérhető leggyorsabb Intel processzor: Az E5-2689 v4 típusú processzor kiemelkedő sebességet biztosít PowerEdge R730 platformon, valamint a Dell differenciált léghűtés támogatásának köszönhetően (amely versenyelőnyt jelent a folyadékhűtéses megoldásokkal szemben).
  • Újgenerációs, 2400 MT/s sebességű memória: Az E5-2699 v4 processzor a PowerEdge R630 platformon akár 12,6 százalékkal jobb eredményt képes elérni a memória-sávszélességet mérő STREAM (MB/s) teljesítményteszten.

 

Kulcsszavak: szerver PowerEdge Dell

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09