Célegyenesben a CEE Lift Off!: 23 ország 148 startupja jelentkezett a 150.000 euróért

forrás: Prím Online, 2016. május 18. 09:35

Idén közel másfélszer annyian jelentkeztek a CEE Lift Off!-ra, mint tavaly: 2016-ban összesen 23 ország 148 startupja indult el az egyik legnagyobb regionális versenyen.

A megmérettetés 2. fordulójába bejutott 35 induló vállalkozásnak most egy videóinterjúban kell meggyőznie a bírákat, melynek eredménye május 23-án kerül nyilvánosságra, a 10 legígéretesebb kiválasztott cég pedig június 3-án szállhat ringbe a 150.000 eurós fődíjért.

 

Többek között orosz, szerb, horvát, szlovák, bolgár, román, olasz, francia, dán, ukrán és lengyel cégek is jelentkeztek a CEE Lift Off!-ra, így a hazai rendezvény minden valószínűség szerint a legsokszínűbb startup-palettát fogja felvonultatni június 3-án, a Brain Bar Budapest keretében megrendezett döntőn. 

 

„A versenyre nevező cégek fókuszpontjain jól tetten érhetők a világban bekövetkezett változások: a tavalyihoz képest szignifikánsan megugrottak a terrorizmussal és a menekültekkel foglalkozó, társadalmi témák megoldását katalizáló projektek, ugyanakkor az egészségügy vagy a környezetvédelem területén és az üzleti szférában működő cégek hatékonyságnövelését célzó ötletek is nagy számban jelentkeztek” – mondta el Oszkó Péter. A zsűri által kiválasztott első körös shortlistre, amelyre összesen 12 országból 35 cég jutott be, többek között a fenntartható nagyvállalati működést támogató applikáció, a gyerekek olvasási szokásait fejlesztő program, jelszavainkat védő IT megoldás, intelligens evezőgép, a gyermekek egészségi állapotát felügyelő app és a WC-be helyezhető vizeletelemző (és ezáltal egészségességünket mérő) megoldás kapott helyet. A videós anyagokat az Indivizo által biztosított platform segítségével a Balogh Péterből, Késmárki Lászlóból, Botond Szabolcsból, Domonkos Andrásból, Peresztegi Zoltánból, Kátay Zoltánból, Makai Bencéből, Pongrácz Dávidból és Oszkó Péterből álló zsűri fogja kiértékelni, és választja ki a 10 legjobbat. 

 

A győztes az OXO Labs által biztosított fél éves akcelerátor program mellett a hazai befektetők szupercsapataként aposztrofált Power Angelstől kap 150.000 eurós befektetési ajánlatot, és a co-working terek hazai pionírjának számító Lofficeban tölthet el 6 hónapot. Továbbá a tavalyi évhez hasonlóan egy közönség által választott különdíjas az Oppenheim ügyvédi iroda csapatának támogatását is élvezheti. Emellett újdonság, hogy a Kreatív magazin PR toplistáján 2015-ben második alkalommal is az év PR ügynökségének választott kommunikációs ügynökség, az UNIOMEDIA COMMUNICATIONS a verseny különdíjasának crowdfunding kampányához biztosítja majd teljes körű PR szolgáltatásait.  „Bár a crowdfunding projektek aranykorukat élik, az, hogy egy PR kampány konkrét, számokban is kifejezhető módon hozzájáruljon az üzleti sikerhez nem új elvárás - minden ügyfelünkkel ezért dolgozunk. Új generációs PR ügynökségként számunkra természetes, hogy nagy lelkesedéssel támogatjuk az ébredező magyar start-up kultúrát.” – mondta el Balatoni Zsófia, a cég ügyvezetője. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50