A Kingston az EU egységes adatvédelmi direktíváinak megfelelően fejlesztette ki új titkosított pendrive-jait

forrás: Prím Online, 2016. május 30. 09:42

A Kingston Digital, Inc., a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata az Európai Unió által május 24-én hatályba lépett adatvédelmi rendeletével összhangban bemutatta két új, hardveresen titkosított USB-meghajtóját.

A DataLocker SafeConsolefelügyeletével elérhető DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) és DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP30DM) pendrive-ok eleget tesznek a szigorú IT-biztonsági Federal Information Processing Standards (FIPS) követelményeknek, így a szervezetek a lehető legmagasabb szinten biztosíthatják adataik védelmét a teljes mobil munkaerő számára.

 

Mivel az adatlopások egyre gyakoribbak napjainkban, emellett egyes régiók jogszabályi előírásokat vezetnek be, a szervezeteknek javasolt bevált gyakorlatokat kidolgozniuk a vállalati tűzfalon kívül tárolt adataik biztonságának megóvására. Az Európai Unió áprilisban elfogadott általános adatvédelmi rendelete kötelezően előírja a vállalkozások digitális infrastruktúrájára vonatkozóan a biztonsági szint fejlesztését.  A Kingston szerint a szervezeti irányelvek részeként érdemes bevezetni az eszközszintű felügyeletet, amely LAN- és internetkapcsolaton keresztül végzi a biztonsági ellenőrzést, ezáltal jobban követhető és naplózható a ki-, illetve befelé irányuló vállalati adatforgalom.  

 

 

Adatbiztonság szervezeten belül és kívül

Az újonnan bejelentett memóriakulcsok mindegyike 256 bites AES hardveres titkosítással, a DT4000G2DM esetében FIPS 140-2 Level 3, a DTVP30DM pedig FIPS 197 tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezzel maximális védelmet biztosítanak a vállalati és a személyes adatok számára egyaránt. A SafeConsole megoldással érkező DataTraveler pendrive-ok egyedülálló módon távoli vagy helyi jelszófelügyeletet szolgáltatnak a felhasználóknak. Ez azért is előny, mert az EU által két évtized után egységesített adatvédelmi szabályrendszer a modern IT technológiákat, mint például a felhőszolgáltatásokat vagy a határokon átnyúló adatkezelést figyelembe véve rendelkezik az adatok biztonságáról az összes EU-s országra vonatkozóan.

 

A SafeConsole platform ezen felül lehetővé teszi az elfelejtett jelszavak biztonságos helyreállítását, a teljes körű naplózást, és az automatikus készletnyilvántartást. A geokerítések által meghatározható az USB földrajzi helye, így a határokon kívül is nyomon követhetők az adatok. Ez kiemelten fontos, mivel az új EU-s rendelet minden tagországra egységesen érvényes, és az EU-n kívüli cégek európai tevékenységét is érinti. További újdonság, hogy az eszköz elvesztése esetén a tulajdonos távolról inaktiválhatja a memóriakulcsot.

 

„Az emberi mulasztások, a rosszindulatú támadások és a műszaki meghibásodások veszélyeztethetik a cégek és a munkavállalók kritikus fontosságú adatainak biztonságát. Ezt megelőzendő, a hivataloknak és a szervezeteknek már jóval azelőtt meg kell hozniuk a szükséges intézkedéseket, hogy valami probléma történhetne. Az IronKey nemrégiben végrehajtott felvásárlása, valamint a DataLockerrel kötött szoros együttműködésünk mind megerősítik a Kingston elkötelezettségét az iránt, hogy a piacon elérhető legbiztonságosabb titkosított USB-megoldásokat a lehető legnagyobb választékban kínáljuk ügyfeleinknek” – mondta Valentina Vitolo, a Kingston flash üzletágának vezetője.

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50