Az inkjet technológia előnyeinek bemutatására koncentrál a Xerox az idei drupán

forrás: Prím Online, 2016. június 3. 10:50

Bár egyre nyilvánvalóbbak az inkjet üzleti előnyei, ennek ellenére ma még sok nyomdai szolgáltató anyagi, vagy más okok miatt mégsem mer erre a technológiára átváltani. A Xerox elhatározta, hogy az idei drupán megpróbálja megváltoztatni ezt a hozzáállást.

„A Xerox új fejezetet nyit az inkjet terén. Megmutatjuk, hogy mit jelent ez a technológia ma és mire lesznek képesek vele az ügyfeleink a jövőben. Két új platformot hoztunk létre, és a termékeinket úgy fejlesztettük, hogy az inkjet technológia még inkább hozzáférhető és megfizethető legyen a nyomdai partnereink számára.” – hangsúlyozta Robert Stabler, a Xerox Nemzetközi Nyomdaipari üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója.

 

Erőteljes, új inkjet nyomdagépek

Miután az InfoTrends előrejelzései szerint a színes inkjet nyomdagépek által előállított nyomatok száma a mostani állapotokhoz képest 23 százalékkal emelkednek 2019-re, ezért a nyomdáknak és a nyomdai szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak érdemes mielőbb elgondolkozniuk a megfelelő berendezések beszerzésén, hogy időben belépjenek erre a komoly jövedelmezőséget biztosító piacra. Ennek megfelelően a Xerox standján a drupán egyaránt kiállítják a vágott lapos Xerox Brenva HD inkjet nyomdagépet és a tekercses Xerox Trivor 2400 inkjet nyomdagépet. Előbbi lehetőséget teremt arra, hogy ezzel a berendezéssel a vállalkozások, a vágott lapos platform rugalmasságának és költséghatékonyságának köszönhetően, könnyedén gyárthassanak tranzakciós nyomatokat, direkt leveleket, vagy könyveket. A Trivor 2400 erősségeit pedig elsősorban azok a nyomdai vállalkozások használhatják ki, amelyek szélesíteni szeretnék kínálatukat katalógusokkal, magazinokkal és színes könyvekkel. Ugyanakkor ez utóbbi nyomdagépnek nem csupán a produktivitása figyelemreméltó, hanem az is, hogy a környezetre gyakorolt káros hatása kicsi.

 

Új tinták és csomagolási megoldások

Az idei drupa kiállításon a Xerox az alábbi bemutatókkal várja az érdeklődőket a standján:

  • Xerox Magas Fúziós Tinta bemutató: az újfajta tinta lehetővé teszi a papír elő-vagy utókezelése nélkül a hagyományos ofszet matt papírok nyomtatását.
  • Clear toner: a Xerox iGen 5 nyomdagép ötödik színe
  • Xerox Direct to Object Inkjet Nyomtató bemutató: 3D-s tárgyak inkjet nyomtatása, amelyek lehetnek olyan kicsik, mint a kupakok, vagy olyan nagyok, mint a futball védősisakok, cipők.
  • Lézerdiódás Kódolás és Jelölés megoldás bemutató: együttműködésben a Macsa I.D. S.A.-val és Macsa ID DIGILase Powered by Xerox-szal létrehoztak egy új lézer-alapú, színváltós nyomtatási megoldást, amely nagy sebességgel képes kinyomtatni a részletes grafikai tartalmakat is.

 

Új partnerség: a hajtogatható kartondobozok nyomtatása

Az idei drupa kiállításon a Xerox és a KBA Sheetfed Solutions (a Koenig & Bauer Group tagja) vezetői fogják leleplezni a két cég együttműködésében megvalósult új B1-es méretű, digitális, íves, és a formátumában első 40 inch-es nyomdagépet kifejezetten a kartondobozok gyártására. A KBA VariJET 106 Powered by Xerox berendezés többek közt olyan, digitális nyomtatási előnyöket biztosít a leendő felhasználóinak, mint az ugyanazon kartondoboz többféle változatának futatása, vagy az egyéni kartondobozok előállítása, amelyek mind-mind számos új üzleti lehetőséget nyitnak meg az ipari felhasználású nyomdagép előtt.

 

Egyszerűsített út a személyre szabott katalógusokhoz

A Xerox, a vállalathoz tartozó XMPie, illetve a Solimar and Mueller Martini új end-to-end munkafolyamat megoldásukat is bemutatják, amellyel személyre szóló katalógust fognak gyártani a Trevor 2400-as nyomdagépen. A Xerox személyre szabott katalógus megoldása a Xerox FreeFlow Core szoftver használatával automatizálja a teljes munkafolyamatot, a XMPie PersonalEffect szoftver felel azért, hogy a létrehozott személyre szóló tartalom egyezzen a felhasználó által megszabott elvárásokkal, illetve a Mueller Martini Presto II Digital fűzőgép végzi el a kötészeti és munkabefejezési feladatokat a terméken.

 

További érdekességek a Xerox standján a kiállítás ideje alatt:

  • Munkafolyamat-és perszonalizációs megoldások: felhő-alapú ajánlatok, digitális közzétételei megoldások és változó adat közzétételre vonatkozó alkalmazások.
  • A Xerox iGen 5 nyomdagép: Az iGen5 ötödik szín kék, zöld és narancs opciójának bővített színskálája megfelel az FDA teljesítmény előírásának.
  • Xerox Impika Evolution és Xerox Rialto 900 Inkjet nyomdagépek: mindkét berendezés elnyerte a Forga minősítését a minőségüknek és a teljesítményüknek köszönhetően.

 

A Xerox standja a drupa kiállításon a Hall 8B A62-es helyszínen lesz megtalálható. A “Let the Work Flow” szlogen szellemében a Xerox kiállítási tere hat tematikus zónára lesz osztva, amelyek a direkt levelek, könyvek, katalógusok, tranzakciós nyomatok, fotók és csomagolás tematikákat ölelik fel. További információkért, érdekességekért kérjük, hogy látogassa meg a Xerox hivatalos drupa oldalát az alábbi linken: www.xerox.com/drupa.

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Az Epson bemutatja a hőmentes állófejes tintasugaras nyomtatás legújabb fejlesztését

Az Epson folytatta azt a törekvését, hogy irodai nyomtatócsaládjában hő nélküli tintasugaras technológiát vezessen be, és bemutatta az AM-C400 és AM-C550 MFP-ket, hogy fejlett megoldásokat nyújtson az A4-es piac számára. Ezek az új termékek az Epson meglévő állófejes tintasugaras nyomtatóinak minden energiatakarékossági és termelékenységi előnyét kínálják, de kisebb, A4-es formátumban.

2024. április 10. 13:14

Júniusban ismét NEXT 3D additív gyártás konferencia

2024-ben ismét rendkívül színes szakmai programmal és neves előadókkal tűzdelt nappal várja vendégeit a NEXT 3D konferencia. A 3D nyomtatók és 3D szkennerek bevált hazai alkalmazásaira fókuszáló NEXT 3D idén június 4-én kerül megrendezésre. A jegyek értékesítése április 8-án jelentős elővételi kedvezménnyel indult el, így az érdeklődőknek érdemes már most ellátogatni a next3d.hu-ra és lefoglalni helyüket a nemzetközi additív gyártástechnológiai konferenciasorozat hazai állomására.

2024. április 10. 11:40

Az LG új 4K okosmonitora beépítve kínálja a Netflixet, a Google Calendart és a Twitchet

Különleges kijelző érkezik hamarosan Magyarországra: a már most előrendelhető LG MyView* okosmonitort úgy tervezték meg, hogy elősegítse a produktivitást a munka során, miközben tulajdonképpen egyszerre tölti be egy televízió és egy professzionális munkamonitor funkcióit. Aki most előrendeli az okosmonitort, 20% kedvezményt kap az LG webáruházában.

2024. április 2. 14:56

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09