Björk és a HTC együttműködéséből megszületett az első virtuális valóságra épülő zenei album

forrás: Prím Online, 2016. június 5. 08:09

Björk a 18 hónapos Björk Digital világ körüli turné részeként egy különleges virtuális valóság alapú projektet jelentett be VR Album Exhibition néven.

A kapcsolódó turné Sydney-ben kezdődik a Vivid Festivalon június 4-én, és számos nagyvárost érint. Az együttműködés részeként a rajongók számos virtuális valóság alapú installáció segítségével élhetik át a zenei élményt. A tervezett VR állomások a HTC Vive-on lesznek elérhetőek, és a Vulnicura egy-egy dalához kapcsolódnak, ami Björk nyolcadik stúdióalbuma.

 

Az esemény megnyitóján Björk lesz a DJ, és a jegyet megvásárlók exkluzív hozzáférést kapnak a VR Album Exhibitionhöz és Björk DJ fellépéséhez. A kiállítás elején a vendégek egy közös helyiségbe léphetnek, ahol számos Vive headset segítségével élhetik át a Vulnicura album virtuális valóságba ültetett élményét.

 

A Notget című szám virtuális valóság premierje nagy felbontású 3D szkennereket, holostudio-t, digitális mozgásrögzítést és videogrammetry technológiát használva olyan zenei élményt nyújt, ami összeköti, és szinte belehelyezi a felhasználót Björk műsorába. Ezek a digitális megoldások együtt semmihez sem fogható hatást biztosítanak. A Vive room-scale technológiáján keresztül a program érzékeli a felhasználót és kapcsolatba kerül vele, ösztönözve arra, hogy bejárja a hatalmas teret.

 

 

A Björk Digital gyönyörűen kidolgozott magával ragadó formában tolmácsolja Björk valamint Andrew Huang, Jesse Kanda Warren Du Preez és Nick Thornton Jones rendezők közti együttműködést.

 

Stonemilker – rendezte: Andrew Thomas Huang 

Black Lake – rendezte: Andrew Thomas Huang

Mouth Mantra – rendezte: Jesse Kanda 

‘Notget’ – rendezte: Warren Du Preez és Nick Thornton Jones, a Vulnicura albumon található szám REWIND-VR-rel közös virtuális valóság installációja

‘Biophilia’ - Björk által készített oktatást segítő alkalmazás tudományról, természetről és zenéről

 

„A Vive segítségével olyan élményt hoztunk létre, ami teljesen magába szippantja a felhasználót. A Björkkel közös együttműködésünk tökéletesen illik ehhez a technológiához, hiszen Björk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a technológiai újdonságokon keresztül bevonja zenéjébe a rajongókat. A Björk Digital részeként elkészített vizuális látvány pedig fantasztikus.“ – mondta el Rikard Steiber, a HTC virtuális valóság területének alelnöke. “Nagy örömünkre szolgál, hogy Björkkel együtt dolgozhatunk ezen a rendkívül különlegesen projekten.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50