Tovább turbózza sportanalitikai megoldását a német válogatott

forrás: Prím Online, 2016. június 16. 15:03

A ma esti Lengyelország ellen játszó német válogatott felkészülését az SAP német szoftvergyártó új technológiái is segítik.

A sportanalitikai megoldásokkal az edzők és a szakmai stáb már nem csak a csapat edzéseit, az egyéni játékosok teljesítményét, hanem az ellenfél támadó és védekező játékát, valamint a tizenegyeseket is kielemezhetik.

 

Az SAP a német labdarúgó válogatottal 2013 óta működik együtt, hogy egyedi, interaktív adatelemzést biztosítson a csapat számára. A közös munka egyik gyümölcse a németek 2014-es világbajnoki győzelme. A csapat a 2016-os labdarúgó- Európa-bajnokságra is a szoftvergyártó támogatásával készült fel, amelyhez a korábban alkalmazott SAP Sports One megoldást új funkciókkal bővítették.  Ennek keretein belül két új, az SAP HANA felhő platformon alapuló fejlesztést is alkalmaznak a kontinensviadal alatt, hogy a csapat naprakész információval rendelkezzen a másik fél játékosairól. 

 

Az SAP Challenger Insights megoldással a német válogatott hatékonyabban készülhet fel az ellenfél támadó és védekező stratégiájából az adatelemzésen alapuló eljárásnak köszönhetően. Az edzők kielemezhetik az ellenfél taktikai jellemzőit és eszerint tervezhetik meg a mérkőzést. Az adatok a játékosok számára is elérhetővé válnak, akik a meccset megelőzően az öltözőben okoseszközeiken (például iPad-en) tájékozódhatnak az ellenfél várható taktikájáról. Ez a félidőben is hasznos lehet, hiszen a csapat így a második játékrészre jobban megismerheti az ellenfél mozgását és a korábbi visszajátszásokat is megtekintheti. 

 

 

A másik új funkció a kapusok és kapusedzők számára szolgáltat adatokat, elemzéseket a tornán résztvevő csapatok büntetőrúgással kapcsolatos tendenciáiról, ismérveiről. A csapat rákereshet azokra a játékosokra, akik – ha arra kerül a sor – valószínűsíthetően a tizenegyeseket rúgják majd, megismerheti azokat a területeket, ahova leginkább lövik a labdát.

 

A német nemzeti tizenegy menedzsere, Oliver Bierhoff úgy fogalmazott: „Az SAP szakmai támogatásának köszönhetően olyan taktikai tervet állítottunk össze, amely a kezünkbe adja a valós idejű információk erejét, így előnyre tudunk szert tenni.”

 

Hogy a technológia ismét sikerre tudja-e vinni a német fociválogatottat, kiderül a következő meccseken.

 

Bemutatkozik a Challenger Insight alkalmazás: 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09