Egy ponttal győzte le a női különdíjast az Ericsson első egyéni c# programozó versenyének nyertese

forrás: Prím Online, 2016. június 17. 08:12

A közel hatórás fej-fej melletti kűzdelemben – a versenyből magasan kiemelkedő párharcban - csak egy ponttal győzte le a női különdíjast a verseny győztese.

2016-ban első alkalommal indult el az Ericsson C# Programozó Bajnoksága. A kétfordulós verseny döntőjében, az Ericsson székházában a húsz versenyző egy cápákat hízlaló játékban találta magát. Az egész délután és este is zajló feladat során a cél az volt, hogy a versenyzők saját cápája a lehető legnehezebb legyen a játékidő végére. A ragadozók nemcsak a halakkal, hanem más cápákkal is versenyeztek, és a passzivitást szigorúan büntették. 

 

Az Ericsson 2011-ben indította el az Ericsson C++ Programozó Bajnokságát, azzal a céllal, hogy felpezsdítse a C# programnyelv szakmai életét, és hogy játékra hívja a legjobb programozókat. Ez a szakmai misszió szélesedett most ki a C# egyéni programozói verseny megrendezésével. Az Ericssonban C# sharp fejlesztés 3-4 éve indult el és dinamikusan fejlődik. Az Ericsson nagy örömére erre a bajnokságra 214-en jelentkeztek, 24 felsőoktatási intézményből, számosan határon túli területek egyetemeiről.  

 

Az ezévi megnyitón Éry Gábor vezérigazgató hangsúlyozta: „Nagyon örülünk annak, hogy ma egy ilyen versenynek adhattunk otthont, mert ilyen még nem volt az Ericsson életében. Kiváncsi vagyok, hogy ki és milyen taktikával fog nyerni, milyen új ötlettel áll elő, hiszen gyakran azok tudnak az élre kerülni, akik nem a megszokott sémákat használják. Az Ericssonnál folyamatosan keressük az innovatív megoldásokat és ennek szellemében rendeztük meg ezt a versenyt is, lehetőséget adva a fiataloknak, hogy megmutassák, hogyan lehet gyorsan és kreatívan megoldani nem szokványos helyzeteket. Erre nagy szükség van a későbbi valós feladatokban.” 

 

 

„A C # (sharp) programnyelvet szolgáltatás automatizálási eszközeink fejlesztéséhez alkalmazzuk. Ennek segítségével olyan komplex szoftvereket készítünk, amelyek rendkívüli mértékben megkönnyítik a mérnökök munkáját, akik a világon évente közel 300.000 új ericssonos hálózati berendezést telepítenek.” – árulta el a programnyelv felhasználási területéről Boda Imre, ágazgató igazgató a nyitó beszédében.

 

A 2016-os bajnokság nyertese, Simkó Marcell egy GoPro HD Hero4 sportkamerát, a második helyezett Borbély Zsófia egy Parrot AR. Drone 2.0 Elite Edition drónt, a harmadik helyezett Magyar Bálint egy Raspberry PI-t vihetett haza. 

 

A női különdíjat – egy Fitbit Flex aktivitásmérőt - Borbély Zsófia nyerte el.

 

„Jó verseny volt, érdekes feladattal. A jó szerepléshez igazán jó ötletek és kreativitás kellett, valamint azt hiszem az is, hogy számos versenyen megfordultam már és az ott szerzett tapasztalatim jól jöttek. Biztos vagyok benne, hogy akiben van rutin és mer kreatív lenni, az többre jut.” – mondta Simkó Marcell a verseny végén. 

 

„Kihívás volt a mai este, de nagyon tetszett a feladat, ahol a taktika számított és a nem szokványos megoldások. Én magam jól ismerem az Ericssont, az ELTE SzofteverLabjában már dolgoztam számos ericssonos projektben. És egy drónt már nagyon szerettem volna."– mondta Borbély Zsófi a második helyezett, és egyben női különdíjas versenyző. 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05