A Samsung felvásárolta a Joyentet, a vezető nyilvános és magán felhőalapú megoldások szolgáltatóját

forrás: Prím Online, 2016. június 18. 07:44

A Samsung Electronics bejelentette, hogy megállapodott a Joyent Inc., vezető nyilvános és magán felhőszolgáltató felvásárlásáról.

 A Joyent kiváló felhő technológiájával a Samsung hozzáfér felhőalapú platformjaihoz, így támogatni tudja rohamosan növekvő mobil termékcsaládját, valamint Internet of Things (IoT) és felhő alapú szoftvereit és szolgáltatásait. Az akvizíció a szokásos záró feltételek teljesülését követően zárul majd le.

 

„A Samsung számos olyan, nyilvános és magán felhőalapú infrastruktúra terén működő vállalatot számításba vett, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak az élenjáró bővíthető technológiára és szaktudásra. A Joyent tapasztalt menedzsment csapattal, széleskörű szakértelemmel és szilárd felhő technológiával rendelkezik. Ezt az is alátámasztja, hogy ügyfelei a Fortune 500 listájának legjelentősebb vállalatai közül kerültek ki” – mondta el Injong Rhee, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletágának műszaki vezérigazgatója.

 

 

Az okostelefonok és az összekapcsolható eszközök mindent behálózó elterjedésével a felhő alapú számítástechnika is alapvető fontosságúvá válik ahhoz, hogy az ügyfelek eszközeiken izgalmas és megbízható szolgáltatásokat és élményeket érhessenek el. Mobil és IoT technológiában szerzett vezető szerepe mellett ez a felvásárlás is bizonyítja a Samsung elköteleződését, hogy akadálymentes felhasználói élményt biztosítson ügyfelek millióinak.

 

A Joyent technológiája tovább erősíti a Samsung pozícióját, hiszen lehetővé teszi, hogy új szoftveres és technológiai innovációira is kiterjessze saját felhő alapú infrastruktúráját és szolgáltatásait. Az akvizíciót követően a Joyent tehetséges mérnök csapata, így a vezérigazgató. Scott Hammond, Bryan Cantrill, műszaki vezérigazgató, valamint Bill Fine, a Joyent termékekért felelős alelnöke is csatlakozik a Samsung csapatához, hogy a vállalaton belüli felhőalapú kezdeményezéseken dolgozzanak.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Samsung vállalatcsalád részévé válhatunk. Ez az együttműködés megadja számunkra mindazt a segítséget, amellyel gyarapíthatjuk felhőalapú és szoftveres üzleti tevékenységünket. A Samsung referenciapont iparágvezető Triton container-as-a-service platformunk, valamint a Manta nevű object storage technológiánk számára, és olyan partner, mellyel szorosan együttműködhetünk a mobil és IoT technológia kiemelkedő és gyorsan növekvő területei, így az okosotthonok és az összekapcsolt autók innovációja terén.” – mondta el Scott Hammond, a Joyent vezérigazgatója.

 

Emellett a Joyent egyedi container-natív infrastruktúrája, objektum-tárolása, szerver nélküli számítástechnikája, valamint Node.js szakértelme a Samsung segítségére lehet abban, hogy megfeleljen a felhasználók elvárásainak. Mivel a Samsung a nyilvános felhőalapú adatok és tárolók egyik legnagyobb felhasználója a világon, azonnal profitálni is tud abból, hogy közvetlen hozzáférése lesz a Joyent technológiájához, irányításához és szaktudásához.

 

A Joyent a Samsung kiterjedt üzleti portfóliójának, globális jelenlétének, financiális erejének és márkaimázsának köszönhetően ugyancsak jelentős előnyhöz jut. A Joyent önálló vállalatként működik tovább a Samsung ernyője alatt, és továbbra is kínál felhőalapú infrastruktúrát és szoftver-megoldásokat az ügyfelei számára.

 

A felvásárlást a Samsung Globális Innovációs Központja bonyolította le a Samsung Mobilkommunikációs üzletága számára. „Szorosan együttműködünk a startupokkal, hogy új szoftverlehetőségekkel és szolgáltatásokkal bővítsük a Samsung kínálatát. Ennek egyik módja a stratégiai felvásárlás is” – tette hozzá David Eun, a Samsung Globális Innovációs Központjának elnöke. – „A Joyent nagyszerű példája a vezető és forradalmi technológiával dolgozó vállalatoknak, amelyek egyedi módon tudnak hozzájárulni a Samsung sikeréhez, miközben maguk is profitálnak a gyártó globális jellegéből és kiterjedtségéből.”

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05