Változó futball - Európa-szerte növekvő vizuális igények

forrás: Prím Online, 2016. június 21. 08:20

Nyilvánvaló, hogy a labdarúgás és a focisták is változtak az évek során. A játékosok minden mozdulatát figyelik: a sportközvetítők elemzik a képességeiket, a nézők pedig szigorúan figyelemmel kísérik a stílusukat.

Az egyszerű zselés frizurák indián hajkoronává vagy férfikonttyá alakultak, a játékosok repertoárja a köténytől a rabonáig fejlődött, az ünneplés pedig egyszerű ujjmutogatásból koreografált mutatványokra cserélődött. A játék gyorsabb lett, a cselek nagyobb ügyességet igényelnek, és egyre nagyobb figyelem irányul játékosok stílusára. 

 

A Samsung Electronics által közzétett új kutatás azt vizsgálja, hogy „a játék szépségének” változásai miként hatnak a televízióvásárlásokra; kiderült, hogy minden ötödik európai felnőtt évente átlagosan több mint 468 órányi focit néz.  A sportműsorok nézésével töltött idő 28 080 percnek, azaz 62 munkanapnak felel meg. 

 

Ahogyan a játékosok egyre gyorsabbá és technikásabbá válnak, úgy nő az igény a magas képminőség iránt is: az európai felnőttek már közel fele tervezi, hogy új televíziót vásárol, hogy még nagyobb élmény legyen az idei nyári sportesemények megtekintése.

 

 

Az európai felnőttek három leggyakoribb gondja az otthoni meccsnézés során: ha nem tudják megkülönböztetni egymástól a játékosokat (28,53%), ha a labda egy világosabb területről árnyékba repül, és nem látszik, hogy hol van (21,47%), illetve, hogy túl kicsi a képernyő (9,8%). 

 

A Samsung a kedvében jár azoknak, akik a játékosokat minden szögből részletesen szeretnék látni, és egyetlen pillanatról sem szeretnének lemaradni. Ezért bemutatta az SUHD TV-k legújabb sorozatát, amely a Quantum dot technológia, az Ultra black TV panel és az 1000 nites HDR-fényesség jóvoltából páratlan képminőséget nyújt. 

 

Ahogy Michael Zöller, a Samsung Electronics európai TV-részlegének vezetője megjegyezte: „A Samsung SUHD TV-inek a képernyője a tökéletes választás az idei nyári sportközvetítések megtekintéséhez. A Quantum Dot technológia az elérhető legjobb képminőséget nyújtja, hogy mindent úgy láthasson a néző, mintha maga is a stadionban ülne. A fű pont olyan zöld lesz, a mezek pont olyan fényesek, az ívelt tévék pedig kivételes mélységérzékelést biztosítanak. Történjenek bármilyen gyorsan az események, a szurkolók otthonuk kényelmében sem maradnak le a játék egyetlen felemelő pillanatáról sem.”

 

Andy Reik operatőr, aki számos rangos sporteseményen dolgozott, úgy véli, hogy „a HD lebilincselőbb vizuális élményt teremt, így megváltoztatta a játék felvételének módját is. Az operatőröknek több felvételt kell rögzíteniük, és minden szögből fel kell venniük az eseményeket. Mivel a HD technológia kétszer olyan jó minőségű képet nyújt, jellemzően egyszerre több mint 40 kamera dolgozik”. 

 

A képminőség javulása nemcsak a tévézési szokásokat befolyásolta, hanem a focistákat is arra ösztönözte, hogy jobban ügyeljenek a megjelenésükre. A megkérdezettek több mint kétharmada (67,78%) gondolja úgy, hogy a focisták fizikai megjelenése javult az elmúlt 15 évben. A megjelenésüket illetően az európai férfiak majdnem harmada (32,23%) elsősorban a focistákat tekinti példaképnek, előrébb sorolva őket a színészeknél, a zenészeknél és a valóságshow-szereplőknél is.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09