Fesztiválozás helyben vagy akár távolból a Telekom 4G megoldásaival

forrás: Prím Online, 2016. június 29. 16:22

A Telekom VOLT Fesztiválra készülve a Telekom idén is megerősítette nagy sebességű 4G hálózatát a fesztivál környékén. 

Tavaly Sopron területén kb. kétszeres forgalomnövekedés volt tapasztalható a VOLT ideje alatt. Ez hozzávetőleg 1,8 terabájtnyi adatforgalmat jelentett, amelynek nagyobb része már 4G hálózaton bonyolódott. Az okos eszközök további terjedése és a nagyobb adatigényű tevékenységek, mint például a videonézés és –feltöltés növekvő népszerűsége miatt az idén tavalyhoz képest is jelentős forgalomnövekedésre számítanak. A zavartalan kommunikáció biztosítása érdekében a Telekom Sopronban jó néhány extra bázisállomást is üzembe helyezett. Az autókba, teherautóba épített mobil bázisállomások ugyanarra képesek, mint a városi fixen telepített állomások. Ezek a fesztivál több helyszínén felállítva ötven-, de akár százezer embernek is képesek mobil lefedettséget biztosítani. A stabil, jó minőségű 4G szolgáltatás és a Telekom fesztiválhelyszíneken biztosított ingyenes WiFi hozzáférés lehetővé teszik, hogy a fesztiválozók gond nélkül posztolják fesztiválos képeiket, videóikat.

 

A nagy sávszélességű 4G hálózatra a Telekom interaktív távfesztiválozó megoldásához is szükség van: a www.telekombuddy.hu oldalon bejelentkezve bárki irányíthatja a Buddy Guide-ok nyakában ülő, 4G-n működő, kamerával, monitorral és mikrofonnal felszerelt Buddy figurákat, ismerkedhet a fesztiválozókkal, vagy akár az első sorból élvezheti a koncerteket. A Telekom Buddyk segítségével virtuálisan bárki bejuthat a Telekom VOLTra, a Balaton Soundra és a Sziget Fesztiválra, így a fesztiválélmények elérhető közelségbe kerülnek akár az otthoni számítógépükön internetezők számára is. Az oldal látogatói élő streamen követhetik az eseményeket a fesztiválnapokon délután 5 és 9 között.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15