Bolygóközi expedíció, programozott fantáziavilág várja a gyerekeket a nyári táborokban

5 tipp menő szünidei programot kereső szülőknek

forrás: Prím Online, 2016. július 1. 11:10

Rengeteg szülőnek okoz fejtörést, milyen programokat találjon gyermekének a nyári iskolaszünet idejére. Összeállításunk segít azoknak, akik hasznos elfoglaltságot keresnek az informatika, a programozás iránt érdeklődő gyermekeiknek. Bolygóközi expedíció, programozott fantáziavilág, kalandpálya – a fiatalok nyári táborokban, játékos formában, izgalmas feladatokon keresztül tanulhatják meg a kódolás fortélyait. Egyes táborok rászoruló gyermekeket is támogatnak.

Az iskolaszünet alatt egy gyermek sem akar tanulásról hallani. De új ismereteket szerezni nemcsak tankönyvekből lehet, hanem játékosan, nyári táborokban is. Az alábbi összeállítás azoknak a szülőknek kínál különleges megoldásokat, akik szeretnék, hogy gyermekeik később is jól hasznosítható ismeretekkel gazdagodjanak a nyári táborokban, és érdeklődnek a programozás iránt.

 

1. Minecraft: alakítsd ki a saját világod!

A Minecraftban a gyermekek szabadon átalakíthatják a körülöttük lévő világot, egyedi szabályokat és építményeket alkotva. A játék túlmutat a kreatív építésen és túlélésen, hiszen a segítségével például elsajátíthatják a programozás alapjait, elkészítve a saját játékukat a játékon belül. A Nyári HelloWorld Minecraft táborban a házigazdák megmutatják, mindez miként lehetséges, ráadásul a globálisan is kuriózumnak számító kezdeményezéshez Magyarország egyik legnagyobb fejlesztőcége, az EPAM is csatlakozott.

 

Az EPAM segítségével a táborozók egy nagy nemzetközi fejlesztőcég életébe is bepillanthatnak, remélhetőleg egy életre elegendő plusz motivációval gazdagodva a programozás elsajátítása iránt. Egy különleges kihívással és értékes nyereményekkel is készülnek: a gyermekeknek a saját labirintusukat kell majd berendezniük, Command block és Lua programkódok segítségével megalkotva az akadályokat és csapdákat. Két tábor is várja az érdeklődőket, az egyik Budapesten augusztus 1. és 5. között, a másik a Balatonon, augusztus 7-től 12-ig. Az EPAM jótékonysági akciót is indított a táborhoz kapcsolódóan.

 

– Az EPAM azt is felajánlotta, hogy az SOS - GYERMEKFALU MAGYARORSZÁGI ALAPÍTVÁNYÁNAK 4 gyermekét ingyenesen táboroztatja a Balatonon, illetve a Burrattino Gyermekotthon négy tehetséges diákját is vendégül látja a budapesti táborban. Cégünk számára kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás, és a gyermekek informatikai ismereteinek gyarapítása is, öröm, hogy mindkét fontos célunkat megvalósíthatjuk a kezdeményezéssel – fogalmazott Bozsó Attila, az EPAM regionális igazgatója.

További információ: http://minecraft.pcworld.hu/

 

 

2. Robotprogramozó tábor

Két teltházas informatikai tábor, egy több ezer főt elérő robotverseny és egy 1000 gyermeket megmozgató előadássorozat már bizonyította, hogy hatalmas az érdeklődés a modern informatikai oktatás iránt. 2016 nyarán ennek megfelelően a HelloWorld magasabb fokozatba kapcsol, és két, közel egyhetes rendezvényen több mint száz diáknak testközelből megmutatja, miként lehet és érdemes tanítani az informatikát a XXI. században. A táborba a tanulás iránt legfogékonyabb 10-18 éves korosztályt várják. Július 10-15. között a 10-14 éveseket, július 17. és 22. között pedig a 14-18-as korosztályt látják vendégül a Balatonon, a Hotel Révfülöpben.

Bővebben: http://hello.pcworld.hu/

 

 

3.Skool: bolygóközi expedíció

A Skool Űrkutatási Központ kizárólag lányokból álló programozó és kutatócsoportja a nemzetközi űrügynökségeket megelőzve már idén nyáron megtervezi és lemodellezi a bolygóközi expedíciót – a nem mindennapi feladatra a Skool nyári tech tábor 13-14 éves résztvevői vállalkozhatnak. A tábor június 27. és július 8. között várja a vállalkozó kedvű lányokat. A küldetés neve: Vénusz. Tervezd meg az űrhajó útját! Készíts számítógépes programot, mely kiszámítja és megjeleníti a rakéta ideális pályáját a Földről a Vénuszra! Tervezd és építsd meg az okostelefonnal irányítható kutatórobotok prototípusát! A tájékoztatáshoz alakíts ki egy weboldalt, és helyezd el rajtuk a digitális anyagokat! – többek között ezeket a feladatokat kell megoldaniuk a lányoknak. 

Részletes tájékoztatás a http://skool.org.hu/ oldalon.

 

 

4.Logiscool, saját 3D-s játékokkal

A Logiscool 20 helyszínen, köztük 6 budapesti állomáson várja a fiatalokat, hogy megmutassa: a programozás, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módszerekkel is elérhetővé lehet tenni. A speciális tananyagot egyetemista oktatók adják át, inspiráló környezetben. A gyermekek elkészíthetik saját 3D-s számítógépes játékaikat, saját világokat teremthetnek, benépesítve azokat a legkülönfélébb tárgyakkal és lényekkel. Saját androidos alkalmazásokat és játékokat tervezhetnek, grafikus fejlesztői környezetben, vagy akár LEGO WeDo robotokat építhetnek és programozhatnak.

További információ: http://www.logiscool.com/#!taborok/v3z9u

 

 

5.IT Camp, kalandpályával

A Magyarország déli felén élő, az informatika iránt érdeklődő gyermekek sem maradnak izgalmas nyári program nélkül. Több szegedi informatikai céggel közösen ugyanis az EPAM nyári tábort hirdetett a térségben élő gyermekeknek. A szegedi Eco parkban minden délelőtt valamilyen játékos szakmai programot tartanak a cégek, délután pedig rengeteg kültéri programlehetőség lesz, például: kalandpálya, airsoft (táblára), kisvasutazás, és rengeteg sport. A gyerekekről animátorok fognak gondoskodni, akik felügyelik és segítik a tábori porontyokat.

Részletek a https://www.facebook.com/epamszeged/?fref=ts oldalon.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05