A világ első transzkontinentális 5G próbahálózatát hozza létre az Ericsson, az SK Telecom és a Deutsche Telekom

forrás: Prím Online, 2016. július 13. 15:09

Az Ericsson partnerségi megállapodást kötött az SK Telecom és Deutsche Telekom vezető távközlési szolgáltatókkal a világ első transzkontinentális 5G próbahálózatának telepítéséről. A projekt kizárólagos infrastruktúra beszállítója az Ericsson lesz. 

A három társaság próbahálózatot telepít Dél-Koreában és Németországban, amely az 5G fő technológiai újdonságait használja: hálózati virtualizációs funkciót (Network Function Virtualization – NFV), szoftveralapú infrastruktúrát (software-defined infrastructure – SDI), elosztott adatfelhőt (distributed cloud), és hálózatszeletelést (network slicing). A fő cél az ügyfél roaming élmény optimalizálásával a modern 5G felhasználási módok globális hozzáférhetőségének biztosítása.

 

A felek emellett együttműködnek az 5G ökoszisztéma fejlesztésében, globális marketing tevékenységekben, és potenciális szabványosítási kérdésekben is.

 

Alex Jinsung Choi, az SK Telecom CTO-ja és a vállalati K+F központ igazgatója a következőket mondta: „Az 5G jelentősen különbözik elődeitől abban, hogy a rendszer az ügyfelek egyedi igényeire optimalizált, testreszabott szolgáltatást kínál, globális szinten. A most aláírt háromoldalú együttműködés révén képesek leszünk az 5G működését még jobban megérteni és olyan 5G rendszert kialakítani, amely stabil, kiszámítható működést és magas szintű ügyfélélményt kínál világszerte.”

 

 

Bruno Jacobfeuerborn, a Deutsche Telekom CTO-ja elmondta: „Az 5G korszakra tervezett felhasználási módok és szolgáltatások mindegyikéhez kiváló minőségű adatkapcsolatra lesz szükség globálisan. Véleményünk szerint a hálózatszeletelés (network slicing) alapú roaming lesz az egyik fő elem, amely lehetővé teszi az ügyfelek nemzetközi működését optimális ügyfélélmény mellett. Várakozással és örömmel tekintünk erre az együttműködésre, amivel hozzájárulhatunk a jövőbeni szolgáltatások fejlesztéséhez.”

 

Az Ericsson és az SK Telecom 2015 októberében sikeresen demonstrálta a hálózatszeletelés (network slicing) működését. Az SK Telecom és a Deutsche Telekom stratégiai 5G partnerségi megállapodást írt alá idén februárban Barcelonában a Mobil Világkongresszuson (MWC).

 

Ulf Ewaldsson, az Ericsson CTO-ja elmondta: „Az 5G globális szintű innovatív felhasználási lehetőségek előtt nyitja meg az utat. Az Ericsson elkötelezett azon ökoszisztémák kialakítása és iparágakon átívelő együttműködések megvalósítása mellett, amelyek lehetővé teszik, hogy az 5G-ben rejlő potenciált maximálisan ki lehessen használni, és az 5G által biztosított előnyöket a fogyasztók, vállalkozások és az egész társadalom mindenhol, a lehető leghamarabb élvezhesse.”

 

Az Ericsson, az SK Telecom és a Deutsche Telekom közötti partnerségi megállapodás bejelentésére a 2016. június 29 és július 1. között rendezett sanghaji Mobil Világkongresszuson (MWC Shanghai) került sor.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09