Szemléletváltás az Avnetnél: dedikált üzleti egységek alakulnak

forrás: Prím Online, 2016. július 29. 10:53

Az Avnet, a világ vezető vállalati technológiai disztribútora bejelentette, hogy a jövőben megoldás-fókuszú megközelítéssel segíti világszerte a szoftver-alapú informatikai technológiák terjedését.

A vállalat több mint 450 szakembere dolgozik azon a jövőben, hogy az Avnet ügyfelei kihasználhassák a legújabb felhőszolgáltatásokban, a kognitív számítástechnikában, az adat analitikában és a dolgok internetétben rejlő lehetőségeket, illetve élhessenek a legfrissebb mobilitási, biztonsági és hálózati eszközökkel.

 

Az adatközpont üzletága révén az Avnet már bebizonyította, hogy a specializáció pozitívan különbözteti meg partnereit a versenytársaktól, és nyereséggel kísért növekedéshez vezet. Az új dedikált üzleti egységeket az Avnet a saját és a vállalat ökoszisztémája által elért eredményeket figyelembe véve építi fel. E sikerek az amerikai földrészen bevezetett vertikális piaci megoldásoktól, az EMEA régió biztonsági és hálózati megoldásain át, a világszerte alkalmazott felhőmegoldásokig terjednek.

 

„Az Avnet jelentős mennyiségű energiát, erőforrást fordít, és számos fejlesztést eszközöl azon technológiákba, melyek később a jövőnket határozzák meg” – mondta el Patrick Zammit, az Avnet Technology Solutions elnöke. „Hiszem, hogy a legjobb úton akkor járunk, ha mindezt dedikált üzleti egységek segítségével tesszük. Végső soron az Avnet megoldás-szállító vállalattá alakul, azért, hogy karöltve beszállítóinkkal és partnereinkkel, minden fogyasztói igényt ki tudjunk szolgálni ezen a folyamatosan alakuló piacon” – tette hozzá a Zammit.

 

 

Az Avnet dedikált üzleti egységei:

  • Adatközpont megoldások
  • Felhőmegoldások
  • Biztonsági és vállalati hálózati megoldások
  • Adatanalitika, kognitív számítástechnika, és a dolgok internetéhez kötődő megoldások
  • Mobilitási megoldások
  • Oktatási szolgáltatások (csak az EMEA régióban és az amerikai kontinensen) 

 

A dedikált üzleti egységek strukturálisan világszerte hasonlóan épülnek fel, de regionális szinten külön vezetést kapnak, hogy az egységek helyi igényeknek megfelelően szolgálhassák ki ügyfeleiket, tekintettel az Avnet helyi portfoliójára és technikai lehetőségeire. Az új, megoldásközpontú megközelítés jegyében, az Avnet specializált szakértelmet biztosít üzleti partnerei számára, legyen szó akár egyetlen technológiára kihegyezett, akár több technológiát együttesen igénylő partnerről. Azon partnerek, amelyek az Avnet ökoszisztémájába tartoznak, több szabadalmaztatott eszközt, szolgáltatást és megoldást érhetnek el az új generációs technológiák, például az Avnet Cloud Marketplace vagy az Avnet innovatív IoT-eszközei közül.

 

„Ma a vásárlók megkívánják azt, hogy partnereik pontosan ismerjék üzleti céljaikat, és megtalálják azokat a szoftvereket, szolgáltatásokat és hardvereket, amelyekkel elérhetik azokat. Dedikált üzleti egységeink szakemberei az Avnet partnerei számára olyan dedikált erőforrásokat, értékesítési támogatást és technológia tudásbázist biztosítanak, mellyel ügyfeleik számára hosszútávon kínálhatnak üzleti sikerekhez vezető megoldásokat. A megoldásközpontú megközelítéssel partnereink és beszállítóink minden téren a legjobbat kaphatják: üzleti sikerekre összpontosító beállítottságot és kivételes műszaki szakértelmet az adatközpontok és újgenerációs technológiák terén” – hangsúlyozta Zammit.

 

Annak érdekében, hogy komplex üzleti kihívásokra teljes körű megoldásokat adhasson, az Avnet jelentős mértékben kibővíti értékesítési csatornájának ökoszisztémáját, új vásárlók és technológiai beszállítók bevonásával. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05