Egyszerűsített kliensszolgáltatás kifejezetetten a kkv szektornak

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 2. 10:15

A menedzselt szolgáltatás formájában nyújtott VCS (Virtual Client Services) Hyperscale Appliance bevezetésével a Fujitsu cégmérettől függetlenül, minden vállalat számára elérhetővé teszi az asztali gépes és alkalmazás-virtualizáció előnyeit.

A versenyképes árú megoldás egyszerűsíti a nagy teljesítményű virtuális számítástechnika üzemeltetését. A Fujitsu VCS Hyperscale Appliance szolgáltatáscsomag tartalmazza a virtuális kliensszolgáltatások gyakorlati megvalósításához szükséges összes hardver- és szoftvereszközt, továbbá az automatizációs szakértelmet is.

 

A VCS egyszerű, skálázható és reagálókész módszert biztosít a szervezetek számára a dolgozóknak szükséges asztali gépes és alkalmazásszolgáltatások nyújtásához. A felhasználók bármilyen számítástechnikai vagy mobileszközről, bármilyen helyszínről, a világ bármely pontján rugalmasan, kényelmesen és biztonságosan hozzáférnek személyre szabott asztali gépükhöz, alkalmazásaikhoz és adatfájljaikhoz. Eközben az IT-vezetőknek sem kell aggódniuk, hiszen a biztonságos adatközpont által tárolt céges adatok soha nem másolódnak noteszgépekre, PC-kre vagy mobilkészülékekre.

 

Bár a nagyvállalatok már rég felismerték a VCS előnyeit, számos kis- és középvállalat mindeddig vonakodott a hagyományos VCS-megoldások használatától, mivel drágának és nehézkesen bevezethetőnek tartotta őket. A Fujitsu erre a problémára reagálva dolgozta ki új menedzselt szolgáltatását, amely megkönnyíti és felgyorsítja az új technológia használatba vételét. A szolgáltatás rövid időn belül bevezethető a rendszerbeállítást egyszerűsítő, automatikus szkriptekkel, amelyek feleslegessé teszik az egyedi kódok írását. 

 

A Fujitsu a hagyományos VCS-filozófiára jellemzőnél költséghatékonyabb személettel dolgozta ki az új megoldást. Ez részben az Atlantis Computing Altantis USX szoftverének integrálásával érte el. Így csökkent a hardverköltség, és bővíthetőbb, hibatűrőbb, szoftveresen definiált tárolóplatform jött létre. A használatot optimalizálja, hogy a rendszer virtuális tárolókötetek formájában, bármely alkalmazás számára elérhető tárolócsoportokat (poolokat) alakít ki. Az Atlantis USX a licencköltséget is mérsékli, mivel működését a népszerű Citrix XenDesktop szoftvercsomaghoz tartozó Citrix XenServer hypervisor támogatja. 

 

 

A Fujitsu sokéves VCS-szakértelmének hasznosítása 

A Fujitsu új szolgáltatása kiaknázza a társaság sokéves szakértelmét a nagy rugalmasságot igénylő VCS-megoldások tervezése és szállítása terén. Minden egység max. 500 felhasználót támogat, és négy célgép összekapcsolásával az ügyfelek akár 2000 asztal gép támogatásához is egyszerűen és rugalmasan skálázhatják a platformot.

 

Karyn Jeffery, a Fujitsu alelnöke és globális menedzselt infrastruktúra-szolgáltatási divíziójának végfelhasználói szolgáltatásokért felelős vezetője elmondta: „A Fujitsu virtuális kliensszolgáltatási piacon szerzett kiterjedt szakértelmére támaszkodva most alacsonyabb áron biztosítjuk a kisebb szervezeteknek a Citrix XenDesktop virtualizációs technológia minden előnyét. Automatikus szkriptjeinkkel az üzembe állítást is megkönnyítjük, az értékteremtést pedig felgyorsítjuk számukra. Hogy mi a végeredmény? Az asztali gépes működést és az adatkezelést támogató, rendkívül versenyképes és biztonságos, nagyvállalati szintű VCS Hyperscale Appliance menedzselt szolgáltatás.” 

 

Bob Davis, az Atlantis Computing marketing vezérigazgató-helyettese hozzátette: „A VDI és a hosztolt megosztott alkalmazások egyre népszerűbbek az IT-szervezetek körében, mivel megfelelnek annak az erősödő elvárásnak, hogy bármikor, bárhonnan és bármilyen eszközről hozzá lehessen férni az adatokhoz és az alkalmazásokhoz. A Fujitsu új megoldása az Atlantis szoftveres képességeit hasznosítva optimalizálja az adattárolást, és lehetővé teszi a virtuális asztali gépek és alkalmazások számára, hogy a fizikai PC-knél gyorsabban és költséghatékonyabban működjenek, és ezáltal kifogástalan használati élményben részesítsék felhasználóikat. A Fujitsu és az Atlantis közös megoldása különösen az all-flash adattárolás terén mérsékli a költségeket. Segítségével a szervezetek megvalósíthatják a felhasználói élmény, a rugalmasság és a biztonság optimális egyensúlyát.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09