Íme, néhány érdekesség, nem csak Forrest Gump rajongóknak

A Paramount Tetőmoziba érkezik ma a filmklasszikus

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 9. 06:33

A filmtörténelem egyik legnagyobb remekműve kedden este Budapest legmagasabban lévő mozijába érkezik. Jön Forrest Gump, a híres együgyű fickó és az ő feledhetetlen életbölcsességei. A programra hangolódásként, íme, néhány megdöbbentő tény a filmből, amelyeket a Paramount Tetőmozi legszemfülesebb nézői is felfedezhetnek majd.

Kedden este Budapest legmagasabban lévő mozijában, a Paramount Tetőmoziban a különleges filmélményt kedvelők Winston Groom regényének 1994-es amerikai filmváltozatát követhetik végig. A Tom Hanks által alakított Forrest Gump rendkívüli élményeivel, megunhatatlan karakterével és feledhetetlen mondásaival várja a mozi szerelmeseit. Elhangzik majd többek között az emlékezetes életbölcsesség is, amely szerint „az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit veszel ki belőle”. 

 

A kívülről fújt híres mondatok mellett azonban a 6 Oscar-díjat kiérdemlő filmben fellelhető néhány kevésbé köztudott, érdekes szereplő és momentum is. Aki még nem fedezte fel ezeket, annak érdemes lesz odafigyelni például arra a jelenetre is, amelyben Forrest először buszozik az iskolába. Az utasok között ugyanis feltűnik egy kisfiú, aki a valóságban a rendező, Robert Zemeckis gyermeke, illetve egy vörös hajú kislány is, aki az alakításáért a legjobb színész Oscar-díját kiérdemlő Tom Hanks lánya, Elizabeth. A filmben egyébként Tom öccsét is felfedezhetik a szakavatottak: a sportos Jim Hanks a futós jeleneteknél segítette ki bátyját dublőrként.  

 

 

A Paramount Tetőmozi néző kedden este a filmben megjelenő, azóta híressé vált relikviákat is megcsodálhatják. A pad, amelyen Forrest sokat várakozott, ma a Savannah Történelmi Múzeumában áll, a rákászhajó a floridai Disneyworldben horgonyoz, Forrest pingpongütőjét pedig ugyanott, egy étterem falán állították ki. A Dan hadnagy által viselt nyaklánc azonban már a film forgatásakor történelmi emléknek számított, ugyanis a színész rokona valóban viselte azt a vietnami háborúban.

 

Az alkotásban feltűnő levelek és fotók kapcsán is meg lehet figyelni néhány érdekességet. Forrest Gump szerelmének, Jenny-nek a vezetékneve soha nem hangzik el a filmben, csupán a levelekből derül ki, hogy Curran-nak hívták. A szemfüles filmrajongók pedig azt is észrevehetik, hogy Forrest Gump szeme a róla készült filmbéli összes fotón be van csukva. 

 

Paramount Tetőmozi 2016. szeptember 13-ig keddenként 21.00 órától a Budapest Rooftop Cinema, Corvin Clubban (1085 Blaha Lujza tér 1-2).

 

További program:

  • Augusztus 16. Csupasz Pisztoly 1, Csupasz Pisztoly 2 és 1/2
  • Augusztus 23. Shaft
  • Augusztus 30. Cool Túra
  • Szeptember 6. Super 8
  • Szeptember 13. Beverly Hills-i Zsaru, Beverly Hills-i Zsaru 2.

 

Jegyek a helyszínen kaphatók, kapunyitás 18.00 órakor.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50