Rangos elismerést kapott a Trend Micro támadásészlelő szoftvermegoldása

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 9. 08:39

Az NSS Labs idén harmadszor is az „ajánlott” támadásérzékelő rendszerek közé sorolta a Trend Micro Deep Discovery Inspector termékét. A megoldás 99,8 százalékos észlelési arányt ért el a szervezet legutóbbi Breach Detection System tesztjén. A Trend Micro ezúttal is bizonyította, hogy megbízhatóan képes észlelni a hálózatok és végpontok ellen irányuló, célzott támadásokat, zsaroló vírusokat illetve egyéb fenyegetéseket.

„Az NSS Labs Breach Detection System tesztje folyamatosan segíti a vállalati IT-biztonsági szegmens felmérését, és elismeréssel illeti azokat, akik magasabbra helyezik a mércét az iparág számára. A fenyegetések folyamatosan egyre kifinomultabbá válnak, ezért a támadások hatékony észlelése ma már fontos részét képezi a vállalati összehangolt fenyegetésvédelemnek. Ügyfeleinknek hatékony támadásészlelő megoldásra és többszintű biztonsági rendszerre van szükségük, hogy ne csupán észlelni tudják az új fenyegetéseket, hanem megfelelően reagálhassanak is azokra, és hatékonyan védekezhessenek ellenük” – foglalta össze Eva Chen, a Trend Micro vezérigazgatója. 

 

Az NSS Labs a világ vezető IT-biztonsági terméktesztelő központja, amely részletes teszteket, kutatásokat és elemzéseket készít. Szolgáltatásait világszerte a legkülönbözőbb méretű vállalatok, valamint kormányzati szervek veszik igénybe. A szervezet a Deep Discovery Inspector értékelése során a 99,8 százalékos észlelési arány mellett azt is figyelembe vette, hogy a megoldás egyenletesen magas eredményt ért el a teszt során alkalmazott SMTP és HTML protokollokon, tökéletesen teljesített az álcázott támadásokkal szemben, és alacsony volt a fals pozitív találatok aránya. 

 

A Deep Discovery, amely a Trend Micro TippingPoint Advanced Threat Protection csomag részeként is elérhető, átfogó észlelési technikákkal azonosítja a fejlett fenyegetéseket és a zsaroló programokat. A Deep Discovery minden hálózati porton, több mint 100 protokollon és alkalmazásban figyeli a fizikai és virtuális szegmenseken áthaladó teljes forgalmat. Ennek köszönhetően a megoldás gondoskodik a támadások életciklusának minden fázisának észleléséről és elemzéséről, beleértve a felügyeletet és a vezérlést, az eszközök azonosítását és a hálózaton belüli mozgást is. 

 

 

A Deep Discovery a magasabb szintű védelem érdekében a fájlokat a vállalati infrastruktúrától elkülönített, sandbox környezetben elemzi, ezáltal anélkül képes azonosítani a kártékony kódokat, hogy veszélybe kerülnének a vállalati rendszerek és adatok. Használatával más biztonsági rendszerek hatékonysága is javítható, mivel a fenyegetésekkel kapcsolatos információk megoszthatók a Trend Micro további termékeivel, illetve akár más gyártók megoldásaival is. Így a vállalatok nemcsak azonosíthatják a potenciális fenyegetéseket, hanem gyorsan reagálhatnak is a folyamatban lévő támadásokra. 

 

„Mivel napjainkban óriási mennyiségű fenyegetés irányul a vállalatok ellen, okkal feltételezhetjük, hogy szinte minden pillanatban történik olyan támadás, amely során a kiberbűnözők sikeren bejutnak egy vállalati hálózatba. Ennek fényében a szervezeteknek olyan támadásészlelő megoldást kell bevezetniük, amely az egész infrastruktúrájukra kiterjedően, a belső forgalmat is beleértve képes azonosítani a fenyegetéseket és megfelelően reagálni azokra. Független tesztjeink a harmadik egymást követő évben igazolták, hogy a Trend Micro Deep Discovery egy rendkívül hatékony támadásérzékelő rendszer, amely kézenfekvő választás az informatikai védelmét fejleszteni kívánó vállalatok számára” – mondta el Vikram Phatak, az NSS Labs vezérigazgatója. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09