Hackerek támadták meg a Microsoftot

Nyerges Tibor Nyerges Tibor, 2000. október 27. 18:21
Hackerek betörtek a Microsoft számítógéprendszerébe, és hozzáférést szereztek a szoftverek forráskódjához.
A támadást csütörtökön fedezte fel a biztonsági részleg. Az esetet a vállalat szakértői mellett az FBI is vizsgálja. A bűncselekmény kimeríti a gazdasági kémkedés fogalmát, és sérti az adatvédelmi törvényeket is.

A hackerek már több mint három hónapja hozzá tudtak férni a fejlesztett programok forráskódjaihoz, és el tudták lopni a Windows és Office termékek folyamatábráit.

"A Microsoft keményen dolgozik a probléma izolálásán, és a vállalati hálózat biztonságának megőrzésén" - nyilatkozta a BBC-nek a vállalat szóvivője, Rick Miller. "Bízunk abban, hogy a forráskód maga védve marad. Jelenleg is vizsgáljuk a helyzetet, és próbálunk rájönni, hogy történhetett meg" - mondta Miller.

Elmondása szerint nincs rá bizonyíték, hogy a Windows vagy bármely más, a Microsoft által készített kereskedelmi szoftver forráskódját módosították vagy törölték volna a betörés óta. A Wall Street Journal cikke szerint a biztonsági emberek felfedezték, hogy a redmondi számítógép-hálózatról egy orosz, szentpétervári e-mail címre továbbították a forráskódokat.

A Microsoft közlése szerint a hackerek a kódot nem tudják felhasználni az üzleti, kormányzati vagy felhasználói szoftverek megváltoztatására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50