„Az emberek az utcán néznek, de nem látnak”

Megnyílt a My Budapest Photo Project kiállítás a Budapest Pontban

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 31. 12:30

Sztereotípiák enyhítése, szociális érzékenyítés és figyelemfelhívás a My Budapest Photo Project kiállítás célja, amely augusztus 30-án nyílt meg a Budapest Pontban. A hajléktalan emberek által készített fényképek saját mindennapi életüket mutatják be. A képek eltérő üzenetekkel rendelkeznek, amelyek jó lenne, ha minél több emberhez eljutnának elidegenedő társadalmunkban.

Egy fényképnek sokszor ezerszer annyi mondanivalója van, mint egy szövegnek. Így gondolja ezt Csoszó Gabriella fotóművész, aktivista is, aki hajléktalan embereknek tart fotó kurzusokat és a My Budapest Photo Project egyik zsűritagja: „Ez a kezdeményezés lehetőséget ad azoknak a nehéz sorsú embereknek, akik gyakran önhibájukon kívül az utcára kerültek. Képviselhetik magukat, elmondhatják az életükben előforduló nehézségeket és megmutathatják a bennük rejlő tehetséget.” 

 

 

„Mi is emberek vagyunk, sok mindent meg tudunk mi is csinálni és képesek vagyunk fejlődni is” - nyilatkozták a kiállítás megnyitóján a kezdeményezésben résztvevők, akik közül mindenki más céllal ragadt fényképezőgépet. Volt aki a sorstársainak akart a fényképével üzenni, hogy legyenek optimisták és ne törődjenek bele a sorsukba. Voltak akik a mozgássérültek budapesti közlekedési nehézségeire szeretnék felhívni a figyelmet, de akadtak olyanok is akik az aktuális lelkiállapotukat fejezték ki egy-egy képkockával. 

 

A My Budapest Photo Project kiállítás a Budapest Bike Maffia és a Café Art legújabb kezdeményezésének keretén belül valósulhatott meg a Fuji Magyarország támogatásával. A kiállítás szeptember 18-ig tekinthető meg ingyenesen a Budapest Pontban. 

 

A kiállításról bővebb információkat a My Budapest Photo Project Facebook oldalán találhatók.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09