Cinemax és Cinemax2 - Minden műfajból a legjobbat

Filmszakértőktől a film szerelmeseinek

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 1. 09:32

Szeptember 1-től megváltozik a Cinemax műsorstruktúrája annak érdekében, hogy a nézők számára még nagyobb élményt jelentsen a Cinemax programkínálata.

A Cinemax és a Cinemax2 kínálja minden műfajban a legszínvonalasabb filmválogatást a film szerelmeseinek – a kiváló színészekkel és alkotókkal készült közkedvelt filmektől kezdve egészen a díjnyertes kritikai sikerekig a világ minden tájáról. Minden Cinemax-csatorna saját, egyedi programkínálattal szolgál napi 24 órában, reklámszünetek nélkül. A széles műfaji skálán mozgó, népszerű filmek ezentúl a Cinemaxon, a független filmek és kortárs klasszikusok pedig a Cinemax2-n lesznek megtalálhatók. Mindkét Cinemax-csatorna új logót kap.

 

A Cinemax mint főcsatorna népszerű amerikai és nemzetközi filmekre koncentrál majd, és felöleli a teljes műfaji kínálatot: drámák, vígjátékok, akció- és kalandfilmek, krimik, továbbá fantasyk, sci-fik és történelmi filmek is helyet kapnak itt. A nézők sorozatokat is találnak majd a programban, melyek közt kitüntetett helyen szerepelnek a Cinemax saját gyártású sorozatai.

 

A Cinemax exkluzív premierekkel is készül: vasárnap esténként mindig egy új, nagyszabású mozifilmre, szombat esténként pedig egy sorozatpremierre számíthatnak a nézők. Péntekenként a kultfilmek és horrorfilmek széles választéka kerül terítékre, míg a szerdák a drámákról és thrillerekről szólnak.

 

 

A Cinemax2 mint művészcsatorna független filmek széles skáláját vonultatja fel európai és nemzetközi alkotásoktól kezdve kultfilmekig és kortárs klasszikusokig. A nézők itt díjnyertes alkotásokat, fesztiválkedvenceket és kritikai sikereket találnak a világ minden tájáról. A csatorna kiemelt figyelmet szentel az olyan érzelmekre ható, megrendítő és felemelő drámáknak és romantikus történeteknek, amelyek emberi sorsokat mesélnek el.

 

A Cinemax2 minden nap más érdekességgel szolgál. Szombatonként érkezik a hét legfontosabb filmbemutatója. A vasárnapokat a világ filmművészetének szentelik. A hétfők a kultfilmekről és kortárs klasszikusokról szólnak. Csütörtökönként a díjnyertes sorozatok kerülnek a középpontba.

 

A nézők ráadásul a szeptember 10-11-i kódolatlan hétvégén lehetőséget kapnak, hogy alaposabban megismerkedjenek a Cinemax-szal és a Cinemax2-vel.

 

A kódolatlan hétvége során a nézők megtekinthetik a Max Allan Collins bestsellerei alapján készült Préda című új Cinemax-sorozat első részét. Logan Marshall-Green (Spider-Man: Homecoming, Prometheus) alakítja a Quarrynak is nevezett Mac Conway-t, aki próbál újra beilleszkedni a normális társadalomba, miután visszatért Vietnamból. Nehezen boldogul, és belekeveredik egy gyilkosokból álló hálózatba. Az Emmy-díjas Greg Yaitanes (a Cinemax Emmy-díjas Banshee-jének és a Doktor House-nak az egyik alkotója) az executive producer és sorozatgazda, és egyben ő mind a nyolc epizód rendezője is. Ezzel egy napon a Cinemax bemutatja az Ashby című, Mickey Rourke és Nat Wolff főszereplésével készült vígjátékot is. Másnap a Cinemaxon debütál a Partizán című lélektani thriller Vincent Cassel hátborzongató alakításával és Ben Affleck Hideg nyomon című rendezői debütálása Casey Affleckkel, Morgan Freemannel, Ed Harrisszel és Michelle Monaghannal a főszerepekben.

 

A Cinemax2 művészfilmes kínálatából szeptember 10-én a 45 év című film nyújt ízelítőt, amely az alakításáért Európa Filmdíjjal kitüntetett Charlotte Ramplinget, valamint a Golden Globe-díjas Tom Courtenay-t vonultatja fel. A filmben nyújtott alakításáért mindkét színész Ezüst Medve-díjat kapott a berlini filmfesztiválon. A nap fő premierje Dagur Kári Fúsi című filmje lesz, amely egy magányos izlandi férfiról szól, aki megismerkedik egy vonzó nővel, aki fenekestül felforgatja az életét. Az alkotást a Tribeca filmfesztiválon díjazták.

 

Szeptember 11-én a filmek szerelmesei a Cinemax2-n megnézhetik a nagy kritikai sikernek örvendő Mandarinokat, amelyet Oscar- és Golden Globe-díjra is jelöltek. A film két észt férfi történetét meséli el, akik Abházia területén élnek 1992-ben, a háborúban. Egy nap a falujukban két, ellentétes oldalon álló katona bukkan fel, akik vagy összecsapnak, vagy megpróbálnak kapcsolatot teremteni egymással.

 

A Cinemax kódolatlan hétvége szinte az összes operátornál (pl.: Magyar Telekom, UPC Direct, Vidanet, Tarr, PR Telecom…) elérhető lesz szeptember 10-11-én. A szeptember 1-én megújuló honlap az alábbi címen érhető el: http://cinemax-tv.hu/

 

A megújult struktúrát ez a videó mutatja be:

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09