Itt a Gear S3: bővül a Samsung okoskaróra választéka

A Samsung Gear S3 kifinomult, értékálló külsővel és fejlett, önálló funkciókkal büszkélkedhet

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 1. 10:33

A Samsung Electronics bemutatta a Gear S3-at, a vadonatúj, innovatív okoskarórát, amely tovább erősíti a Samsung vezető pozícióját a viselhető eszközök kategóriájában.

A hagyományos karórák, valamint a művészi szintig fejlesztett órásmesterség által ihletett Gear S3 az értékálló, időtlen külsőt ötvözi a mobiltechnológia legfrissebb vívmányaival, beleértve az IP68 szabvány szerinti vízállóságot, a mobilfizetési lehetőségeket, az LTE csatlakoztathatóságot, a beépített hangszórót és GPS-t. Így a Gear S3 minden óragyűjtemény méltó darabjává válhat.

 

A Samsung Gear S3 kétféle, jól elkülönülő külsővel kapható - frontier (felfedező) és classic (klasszikus) - hogy igazodjon a különböző életstílusú vásárlókhoz. A Gear S3 frontier a kalandvágyó, aktív életmód kiegészítője lehet: markáns stílusában és strapabíró külsejében a forma és a funkció együtt ölt testet. A frontier modell bármilyen helyzetben vagy környezetben megállja a helyét – legyen szó munkáról vagy kikapcsolódásról. A Gear S3 classic - ahogy elődei, a legismertebb, már-már ikonikus karórák is - inkább a minimalista, elegáns stílus képviselője. A classic modell tervezésekor a legapróbb részletre is gondosan odafigyeltek – méretét és alakját úgy választották meg, hogy a mesterien szabott luxuskarórákhoz hasonlóan arányos megjelenésű legyen.  

 

„A Samsung viselhető okoseszközeinek örökségét méltón viszi tovább a Gear S3, amellyel többféle lehetőséget kínálunk vásárlóink eltérő életstílusához igazodva” – mondta Younghee Lee, a Samsung Electronics Mobile Communications üzletág Globális Marketing divíziójának ügyvezető alelnöke. – „A Samsung Gear S2 testre szabható karórafelületével és sokoldalúan használható, forgatható keretével jelentős fejlődést jelentett az okoskarórák kategóriájában. Az új Gear S3-mal kibővítjük a Gear termékcsaládot, és nem csupán egy nagyszerű okoskarórát, hanem egy remek karórát mutatunk be. Az intelligens funkcióknak és a kifinomult, elegáns kialakításnak köszönhetően a Gear S3 jelentős mérföldkövet jelent okoskaróráink kínálatában.”

 

 

Berlinben, az IFA kiállításon a Gear S3 standján Ariel Adams, az „aBlogtoWatch”-tól a következőket nyilatkozta: „Mindig is elbűvöltek a luxuskarórák legapróbb részletei. A Gear S3-mal a Samsung mesteri szintre lépett. Ennek bizonyítéka az intuitív, forgatható keret, vagy akár a kontrasztos felületmegmunkálás: ezek azonnal felismerhetővé teszik az igazán remek karórákat. A Gear S3 olyan okosóra, amely a karórakedvelőket ellenállhatatlanul ösztönzi, hogy fontolóra vegyék a hagyományos külsőt a digitális technológiával ötvöző mestermű megvásárlását.”

 

Mitől is válik mesterművé egy karóra? Erre a kérdésre kereste a Samsung a választ, miközben inspirációt merített a világ számos órásmesterétől, számítva arra az értékes szaktudásra, amely a kifinomult, rendkívül összetett szerkezetek megalkotásához szükséges. A hagyományos karórák által ihletett Gear S3 tervezése nemcsak intenzív kutatáson, hanem a vásárlók, a piacvezető cégek és óraszakértők véleményének pontos megismerésén is alapult. Minden egyes jellemzőt – a kör alakú kerettől kezdve a prémium minőségű felületkezelésen át egészen a csatokig – azzal a céllal tervezték, hogy felidézzék a klasszikus karórák stílusát. Ráadásul a Gear S3 kompatibilis a 22 mm-es óraszíjakkal, így tulajdonosa könnyen testre szabhatja karóráját egy-egy ruhadarabhoz vagy különleges alkalomra. 

 

„A Gear S3 megalkotásakor arra törekedtünk, hogy a hagyományokat ötvözzük a modern technológiával, aminek eredményeként egy rendkívül intelligens okoskaróra született. A nagyméretű órafelületet a világ legkiválóbb óramárkáinak stílusa inspirálta. A technológia legfrissebb újításait klasszikus mesterműbe foglaló Gear S3 biztosan kiállja az idő próbáját” – mondta Yvan Arpa, svájci luxusóra-tervező, aki részt vett a Gear S3 tervezési munkáiban.  

 

A kecses külsővel rendelkező Gear S3 okoskaróra IP68 szabvány szerinti vízállóságot és katonai szintű tartósságot biztosít, így tulajdonosának nem kell aggódnia az időjárás miatt. A Gear sorozatban elsőként a Gear S3 okoskaróra kapott Corning Gorilla Glass SR+ üveget, amelyet kifejezetten a viselhető eszközökhöz fejlesztettek ki, hogy tartósabb, a karcolásoknak még jobban ellenálló, kristálytiszta kijelzőt kapjanak eredményül. 

 

 

A 16 millió színű Always On (folyamatosan aktív), Super AMOLED kijelző szintén kiemeli a Gear S3-at a többi okoskaróra közül. Az Always On kijelző folyamatosan mutatja az időt, nem sötétedik el, így a kifinomult óralap az analóg luxuskarórák érzetét adja. 

 

A Gear S3 egyedi jellemzője, a forgatható keret újabb funkciókkal is bővült. A felhasználó a képernyő megérintése nélkül fogadhat vagy utasíthat el bejövő hívást, illetve némíthat egy emlékeztetőt. Emellett, a kijelzőre írva az üzenetek automatikusan szöveges formátumra konvertálódnak. A felhasználók rövid emlékeztetőket és teendőlistákat is létrehozhatnak, a Reminders alkalmazással pedig még a legkaotikusabb időbeosztás is könnyedén menedzselhetővé válik. 

 

A Gear S3 igazi kényelmet biztosít: tulajdonosának nem kell magával vinnie okostelefonját azokra az alkalmakra, ahol nincs rá feltétlenül szüksége. A beépített GPS funkcióval a felhasználó pontosan figyelheti napi aktivitását, míg a magasságmérővel, barométerrel és sebességmérővel mindent nyomon követhet, a tengerszint feletti magasságtól kezdve a légnyomáson át a hirtelen időjárás-változásig, beleértve természetesen a megtett távolságot és a haladási sebességet is.  

 

Mostantól a Gear S3 tulajdonosok – bizonyos országokban – akár vásárolhatnak is okoskarórájukkal a Samsung Pay for Gear S3 alkalmazás segítségével bárhol, ahol lehetőség van bankkártyával érintéssel fizetni.

 

A Gear S3 tervezésekor a Samsung a felhasználók biztonságára is gondolt. Veszélyhelyzet esetén a felhasználó jelzést adhat le és elküldheti tartózkodási helyét, így a családtagok, barátok vagy a mentőszolgálat értesülhet a veszélyről olyan esetben is, ha nincs kéznél a mobiltelefon. 

 

Az okoskarórával sokféle alkalmazás válik hozzáférhetővé, például fitness-, zenei, hír-, sport- és utazási applikációk is – amelyek mindegyikét a Gear termékcsaládra (S2 és S3) optimalizálták. A letölthető számlapokkal a tulajdonosok a saját életstílusukhoz illően testre szabhatják a kör alakú kezelőfelületet. Bizonyos alkalmazások és órafelületek közvetlenül a Gear S3 okoskarórára is letölthetők, nem kell közbeiktatni az okostelefont. A fejlesztők és partnerek közötti nyílt együttműködéssel a Samsung tovább bővíti viselhető eszközei kínálatát, és egyedi okoskaróra-élményt biztosít vásárlóinak.

 

 

A Samsung egyik partnere, Arik Levy, az ismert művész és formatervező, művészi kivitelű órafelületeket és óraszíjakat is tervezett a legújabb okosórákhoz. Arik Levy leginkább szobrairól, így Kövek sorozatáról, egyedi installációiról és korlátozott példányszámú formaterveiről híres, amelyek mindegyike abból a gondolatból ered, hogy „a világ az emberekről, nem pedig a tárgyakról szól.”

 

Ahogy Arik Levy elmondta: „Érdekes és élvezetes feladat volt együttműködni a Samsunggal, hogy egyedi, új órafelületeket és óraszíjakat alkossunk a Gear S3 számára. Művészi munkáimból, installációimból és szobraimból inspirációt merítve olyan termékeket alkottunk, amelyeket nemcsak a technika szerelmesei, hanem a művészetet, a gondolat szabadságát és az esztétikumot nagyra értékelő vásárlók is imádni fognak.”

 

Az Arik Levy által tervezett modern számlapok és óraszíjak az egyes kiválasztott értékesítési csatornákon még az idei évben megjelennek.  

 

A Tizen rendszer bővítésével a Samsung bemutatja a BMW Personal Mobility Companion alkalmazás és az új Gear S3 integrációját is – így a felhasználók kapcsolatot tarthatnak, nem késnek el, és beoszthatják idejüket, miközben még teljesebb autózási élményben lehet részük. A BMW Connected alkalmazással a felhasználók sok egyéb funkció mellett riasztást kaphatnak, ha ideje elindulni a következő úticéljuk felé, ellenőrizhetik a gépkocsi üzemanyagszintjét, kinyithatják az autót a Gear S3 okoskaróra felületén keresztül.

 

Az okoskarórák közül elsőként a Gear S3-hoz lesz elérhető harmadik felek számára a Samsung Knox Tizen Wearable SDK, így lehetőség nyílik a Samsung hordható eszközein testre szabható alkalmazások fejlesztésére és kezelési funkciók megvalósítására. A Samsung Knox biztonsági platformmal a Gear S3 szélesebb üzleti lehetőségeket nyit meg.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09